-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per 0,06 sek. nuo bronzos likusi Agnė Šerkšnienė: „Pasistumdyti išmokau“

Lietuvos sprinto lyderė Agnė Šerkšnienė prieš 400 metrų finalą Europos uždarų patalpų čempionate sakė, kad nenori likti paskutinė. Bet likusi per akimirką nuo istorinės bronzos, 31-erių bėgikė pripažino – širdyje svajojo apie medalį.
Agnė Šerkšnienė
Agnė Šerkšnienė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Trispalve išmarginta apranga pasipuošusi A.Šerkšnienė jau trečią kartą žengė į „Emirates“ areną.

Po chaotiškos atrankos lietuvė savo galimybes pademonstravo pusfinalyje, kur pasiekė antrą laiką tarp visų dalyvių.

Finalas sugrąžino chaosą ir kovą dėl centimetrų. A.Šerkšnienė finišavo per 52:40 sek. ir užėmė ketvirtą vietą. Nuo bronzą iškovojusios olandės L.De Witte (52,34) lietuvė atsiliko tik 0,06 sek.

Lietuvos bėgikė po pirmojo rato buvo trečia ir stengėsi išlaikyti šią poziciją, bet kova virė rimta. 400 metrų uždarose patalpose yra vienintelė sprinto rungtis, kurioje bėgikės nelieka savo takeliuose ir turi stumdytis dėl pozicijos visos distancijos metu.

„Na, pasistumdyti jau tikrai dabar moku. Uždarose patalpose tie pasistumdymai man nepatinka. Ir dabar kelis kartus susidūrėme su belge. Tai vėl išmušė iš vėžių. Aišku, finale to reikia tikėtis. Geriausias takas yra šeštas. Startavusi trečiajame turėjau bėgti dar greičiau, kad užlįsčiau ir užsiimčiau poziciją. Mane tiesiog uždarė iš išorės ir aš buvau palikta prie krašto. Jeigu būčiau išorėje, būtų užtekę jėgų pagreitėti“, – apie bėgimą pasakojo A.Šerkšnienė.

Medalio papėdėje likusi sprinterė užėmė aukščiausią vietą Europos čempionate savo karjeroje, bet nedžiūgavo: „Prastai, nes tikėjausi geriau. Bet ne paskutinė.“

Europos čempione tapo sezono lyderė šveicarė Lea Sprunger, kuri finišavo per 51,61 sek. Sidabrą iškovojo belgė Cynthia Bolingo Mbongo (51,62).

Lietuvė pusfinalyje pademonstravo antrą geriausią rezultatą ir pagerino Lietuvos rekordą (52:33).

Pernai vykusiame Europos čempionate Berlyne A.Šerkšnienė užėmė šeštą vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius