Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pusfinalyje vėl stojusios M.J.Morauskaitės tikslas – Paryžius: „Tvirtėju ir ruošiuosi“

Lietuvos rekordininkei Modestai Justei Morauskaitei nepavyko sukurti dar vieno siurprizo.
Modesta Justė Morauskaitė
Modesta Justė Morauskaitė / Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr.

Pasveikusi po traumų ir per mėnesį bilietą į pasaulio čempionatą išsikovojusi 27-erių sprinterė Budapešte įlėkė į pusfinalį, gerinusi asmeninį sezono rekordą, bet lenktynėse dėl pirmojo karjeros finalo sportininkės jėgos galiausiai baigėsi.

Alinančiame Budapešto karštyje vilnietė 400 metrų įveikė per 52,15 sek. ir liko toli nuo atrankos varžybose fiksuoto sezono laiko (51,06 sek.). Mūsiškei atiteko 24 vieta, paskutinė pusfinalyje. Atrankoje ji buvo 16-ta.

„Čiurna ištinusi ir mėlynuoja, bet adrenalinas yra geriausi vaistai“, – atviravo greičiausia šalies 400 metrų bėgikė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Modesta Justė Morauskaitė (kairėje) po varginančio pusfinalio
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Modesta Justė Morauskaitė (kairėje) po varginančio pusfinalio

„Tačiau tai tikrai nebuvo priežastis. Šiandien man tiesiog buvo dar per sunku. Antrą dieną iš eilės kovoti su stipriausiomis pasaulyje... Pernai palūžau psichologiškai, šiemet buvau be proto rami. Tikrai labai džiaugiausi ir didžiavausi savimi. Bet šiandien tiesiog nebuvau fiziškai pajėgi bėgti“, – atviravo šalies rekordininkė, netrukus tiesiog pašokusi iš laimės – Mykolas Alekna laimėjo bronzą disko metimo finale.

„Dabar turės sidabrą ir bronzą, po dvejų metų reikės aukso“, – tautietį su plačia šypsena sveikino M.J.Morauskaitė, karjeros pradžioje buvusi ir viena geriausių Lietuvos snieglentininkių.

Prastesnis laikas pusfinalyje neleido sprinterei patekti ir į geriausiųjų 16-uką. To reikėjo, norint laimėti valstybinę stipendiją. Pritrūko 0,75 sek.

nuotr. Alfredo Pliadžio/Modesta Justė Morauskaitė
nuotr. Alfredo Pliadžio/Modesta Justė Morauskaitė

Ruoštis kitų metų Paryžiaus olimpiadai ir medžioti olimpinį normatyvą (50,95 sek.) M.J.Morauskaitei teks be valstybės paramos.

Nuo finalo, į kurį pateko tik 8 sprinterės, lietuvė atsiliko 1,53 sek.

„Tos sunkios akimirkos, sunkūs bėgimai, lėtos varžybos – būtent jos ir kaupia tą patirtį. Padeda statyti save kaip asmenybę, kuo tvirtesnę sportininkę. Ir pasiruošti tam vieninteliam startui, kuris, tikiuosi, bus Paryžiuje, olimpinėse žaidynėse“, – į dangų žvelgė M.J.Morauskaitė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Modesta Justė Morauskaitė (kairėje)
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Modesta Justė Morauskaitė (kairėje)

Greičiausia pusfinalyje buvo lenkė Natalia Kaczmarek, distanciją nuskuodusi per 49,50 sek.

Greičiausiai per karjerą M.J.Morauskaitė bėgo pernai – 50,49 sek.

Deja, vėliau talentingą sprinterę užpuolė traumos, palikusios atletę nežinomybėje. Liepos pradžioje ji dar neturėjo net vietos pasaulio čempionate. Keturi geri startai leido surinkti pakankamą kiekį reitingo taškų ir atvykti į Budapeštą, kur – patekti į antrąjį karjeros pusfinalį.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Modesta Justė Morauskaitė
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Modesta Justė Morauskaitė

„Buvau rami. Apėmė tokia vidinė ramybė, kad šiemet jau viršijau savo pačios ir trenerio lūkesčius. Galvojau, kad nors kartą sau, kaip sportininkei, reikia leisti pasidžiaugti mažomis pergalėmis. Mažais siekiais. Šiemet buvo tikrai labai sunku. Kovojau iki galo, bet nebuvau pasiruošusi ir nesu pačios geriausios savo sportinės formos, nors vis tiek esu pakankamai stipri.

Džiaugiuosi, kad pasiekiau pusfinalį. Tai yra tik dar vienas laiptelis link mano svajonės – link olimpinių žaidynių“, – rankas į viršų kėlė bėgikė.

Pernai debiutavusi pasaulio čempionate Judžine (JAV) M.J.Morauskaitė taip pat pasiekė pusfinalį, galutinėje rikiuotėje tuomet užimdama 21 vietą – 52,19 sek.

Moterų 400 m bėgimo finalas vyks trečiadienį 22:35 val., bet šįkart dar be Lietuvos rekordininkės.

Visus lietuvių starto laikus, dalyvius ir lūkesčius Budapešte rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius