Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Siekti rekordo sutrukdė skausmas

Pasaulio maratono bėgimo rekordininkas Haile Gebrelassie laimėjo bėgimą Dubajuje, tačiau nesugebėjo pagerinti geriausio planetos pasiekimo.
Haile Gebreselassie finišas Dobajuje
Haile Gebreselassie finišas Dobajuje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį vykusį „Standard Chartered Dubai Marathon” H. Gebrelassie laimėjo trečią kartą iš eilės – jis distanciją įveikė per 2:06,09 valandos ir už tai gavo ketvirčio milijono JAV dolerių čekį. Tačiau nugaros skausmai neleido maratono legendai pagerinti jo paties pasaulio rekordo – iki jo pritrūko kiek daugiau nei 2 minučių. „Gebre” laimėjo 8 maratoną iš paskutiniųjų 10, vidutiniškai per šiuos bėgimus jis bėgo per 2:05,40 valandos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mamitu Daska po finišo nualpo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mamitu Daska po finišo nualpo

Ir kitas dvi prizines vietas Dubajuje užėmė Etiopijos maratonininkia. Antras liko Chala Dechase (2:06,33), trečias – Eshatu Wendimu (2:06,46). Abu sportininkai kone 2 minutėmis pasigerino asmeninius rekordus. Pirmajame vyrų dešimtuke – 7 etiopai bei 3 keniečiai.

Etiopijos sportininkė laimėjo ir moterų bėgimą. Tiesa, tai buvo ne favoritėmis laikytos Bezunesh Bekele (4 vieta) ar Askale Magarsa (6 vieta), o Mametu Daska – 2:24,18 valandos. Lyderių aštuonetas kartu bėgo iki 35 kilometro, o tada spurtavo trys bėgikės. Antra finišą pasiekė dar viena etiopė Aberu Shewaye (2:24,26, jai tai buvo debiutas maratone), trečia – kenietė Helena Kirop (2:24,54). M.Daska finišavo labai sunkiai, o pasiekusi finišą nualpo.Moterų bėgimo nugalėtoja gavo tokios pat vertės čekį, kaip ir vyrų.

Maratonas vyko gerokai prastesnėmis oro sąlygomis, nei buvo prognozuota – oro temperatūra siekė vos 17 laipsnių šilumos, o saulė antroje distancijos pusėje švietė tiesiai į sportininkų akis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius