Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sprendimas dėl Austros Skujytės olimpinio medalio – gegužę

Londono olimpinėse žaidynėse penktąją vietą užėmusi lietuvė Austra Skujytė vis dar pretenduoja į bronzos medalį. Tarptautinis sporto arbitražo teismas (CAS) gegužės mėnesį skelbs verdiktą dėl rusės Tatjanos Černovos diskvalifikacijos.
Austra Skujytė
Austra Skujytė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Jau anksčiau dėl dopingo diskvalifikavus ukrainietę Liudmila Josipenka lietuvei A.Skujytei oficialiai atiteko ketvirtojo Londono olimpiados vieta.

L.Josipenka diskvalifikuota nuo 2013 m. kovo ketveriems metams, tačiau panaikinti ir 2012-ųjų rezultatai.

Tuo tarpu T.Černova dėl draudžiamų preparatų vartojimo diskvalifikuota nuo 2009-ųjų rugpjūčio 15 dienos iki 2011-ųjų rugpjūčio 14-osios bei dar dvejiems metams nuo 2013-ųjų liepos 22 dienos. Daugiakovininkė galėjo dalyvauti 2011-ųjų pasaulio čempionate, kur iškovojo aukso medalį, bei po metų vykusiose Londono olimpinėse žaidynėse.

Vis dėlto įsiliepsnojus Rusijos dopingo skandalui paaiškėjo, kad yra daugybė sportininkų, kurių dopingo testai ir per olimpines žaidynes buvo teigiami, bet nuslėpti.

Londono olimpinėse žaidynėse A.Skujytė pagerino septynkovės asmeninį rekordą (6599 tšk.), laimėdama dvi rungtis – rutulio stūmimą ir šuolius į aukštį.

T.Černova buvo geriausia tik šuoliuose į tolį, tačiau geriau nei lietuvė pasirodė kitose rungtyse ir surinko 6628 taškus.

Auksas Londone atiteko britei Jessicai Ennis (6966 tšk. – pasaulio rekordas), sidabras – vokietei Lili Schwarzkopf (6649 tšk.).

A.Skujytė yra Atėnų olimpinių žaidynių vicečempionė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius