Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Sudėtingas sąlygas aiškinęs A.Gudžius: „Į medalius realiai pretenduoja 6–8 disko metikai“

„Šios dienos darbai nudirbti“, – braukdamas prakaitą po sėkmingos atrankos į pasaulio čempionato finalą džiaugėsi 32-ejų Andrius Gudžius.
Andrius Gudžius
Andrius Gudžius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Aišku, sąlygos tikrai sudėtingos. Matėte kitų sportininkų rezultatus ir kaip toli visi yra nuo asmeninių rekordų. Kaip visiems buvo sudėtinga. Visgi matome, kad tas branduolys susitvarko ir su tokiomis sąlygomis. Gal ne aukščiausiu lygiu, bet šios dienos tikslus įgyvendino. Dabar visi pagalvos, kokius pakeitimus reikia padaryti, kaip adaptuotis ir ruošis kovai dėl medalių“, – tęsė 32-ejų Lietuvos disko metimo galiūnas.

Jau penktajame savo pasaulio čempionate dalyvaujantis A.Gudžius šeštadienio vakarą geriausiu pirmuoju bandymu diską nuskraidino 65,50 m ir finalo duris pravėrė su šeštu rezultatu.

Įdomu, kad atrankoje niekam nepavyko pagerinti organizatorių nubrėžto finalo normatyvo – 66,50 metro.

„Gana įdomus sektorius. Sunku įdėti tiek jėgos, kiek norėtųsi. Ir laikas... Pradėjome 9 val. vakaro... Bioritmas jau liepia eiti į lovą, ilsėtis. Sudėtinga. Bet čia susirinko visi geriausi pasaulyje. Labiausiai patyrę. Net aštuoni sportininkai sutilpo į vieną metrą, – stebėjosi A.Gudžius.

Finalo dalyviai
Finalo dalyviai

– Puikiai matote, kokia bus kova dėl medalių. 6-8 sportininkai realiai gali pretenduoti į apdovanojimus.“

20-metis Mykolas Alekna atrankoje buvo antras (66,04 m), o planetos pirmenybių debiutantas 22-ejų Martynas Alekna – 21-as (62,57 m) ir į finalą nepateko.

„Nemačiau, bet gaila, kad Martynas į finalą nepateko. Gaila, kad nesukursime to istorinio momento – trijų lietuvių finale. Jam tai puikus apšilimas. 62,57 m – labai gerai, o kitąmet laukia olimpiada. Į tai, kur jis buvo įmestas ir tai, kaip jis sudalyvavo – vertinu 9 iš 10. Kalbant apie sudėtingesnes sąlygas, trūko tik lietaus“, – Martyną gyrė A.Gudžius.

Suprasti akimirksniu: tik antras kartas istorijoje

  • Trys disko metikai lietuviai drauge pasaulio čempionate iki šiol buvo dalyvavę tik sykį – 1999 m. Sevilijoje varžėsi Virgilijus Alekna, Romas Ubartas ir Vaclovas Kidykas (dabartinis A.Gudžiaus treneris).
  • V.Alekna tuomet metė toliausiai atrankoje (65,86 m). Į finalą pateko ir V.Kidykas (62,83 m), o R.Ubartas liko už borto (58,49 m).
  • Finale medalių lietuviams iškovoti nepavyko. V.Alekna užėmė 4 vietą (67,53 m), V.Kidykas – penktą (65,05 m). Pasaulio čempionu vienintelį sykį karjeroje tapo amerikietis Anthony Washingtonas (69,08 m).

Geras apšilimas šeštadienį buvo ir A.Gudžiui, o ką pamatysime pirmadienį? „Pamatysite Andrių Gudžių ir Mykolą Alekną“, – plačia šypsena ir garsiu juoką komentarą baigė patyręs disko metikas.

Oficialiai geriausias A.Gudžiaus šio sezono rezultatas – 67,66 m.

Tiesa, balandį Kaune jis metė ir 69,35 m, bet šis įspūdingas rezultatas į tarptautinę statistiką nepateko, nes varžybos neatitiko visų reikalavimų.

Šilto ir šalto per karjerą matęs A.Gudžius gali pasigirti įspūdinga titulų kolekcija – 2017-aisiais Londone jis tapo pasaulio čempionu, o pernai planetos pirmenybėse ant nugalėtojų pakylos lipo drauge su jaunuoju Mykolu Alekna. Andriui tuomet atiteko bronza, Mykolui – sidabras.

Alfredo Pliadžio nuotr./Mykolas Alekna ir Andrius Gudžius pasaulio čempionate Judžine, 2022 m.
Alfredo Pliadžio nuotr./Mykolas Alekna ir Andrius Gudžius pasaulio čempionate Judžine, 2022 m.

Iš Padauguvos, Kauno r., kilęs disko metimo galiūnas taip yra tapęs ir pasaulio jaunimo čempionu, Europos pirmenybių nugalėtoju ir prestižinės „Deimantinės“ lygos laimėtoju.

Geriausias A.Gudžiaus karjeros rezultatas – 69,59 m.

Vyrų disko metimo finalas Budapešte vyks pirmadienį nuo 21:30 val.

Visus lietuvių starto laikus, dalyvius ir lūkesčius rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius