Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainietė pyksta ant savo sporto legendos: „Jis mums nebeegzistuoja“

Serhijus Bubka daug metų buvo viena ryškiausių lengvosios atletikos žvaigždžių, o po karjeros pabaigos užėmė aukštas pareigas sporto organizacijose. Tačiau savo tėvynėje Ukrainoje dabar jis vertinamas prieštaringai.
J.Mahučich nusivylė savo šalies legenda S.Bubka.
J.Mahučich nusivylė savo šalies legenda S.Bubka. / „Scanpix“ nuotr.

Jaroslava Mahučich prieš mėnesį tapo pasaulio čempione.

Tą pačią dieną, kai Ukrainos atletė iškovojo auksą šuolių į aukštį varžybose, jos gimtasis Dnipro miestas buvo atakuojamas rusų bombų.

J.Mahučich dabar grįžo į savo miestą Ukrainoje pas artimuosius.

Tuo tarpu Ukrainos visų laikų garsiausias lengvaatletis Serhijus Bubka yra užsitraukęs tėvynainių piktus žvilgsnius.

59 metų legenda įtariamas daręs verslą su Rusijos okupantų sukurtos vadinamosios Donecko liaudies respublikos atstovais.

Anot bihus.info, buvęs pasaulio šuolių su kartimi rekordininkas ir 1988 metų olimpinis čempionas su broliu Vasilijumi Bubka tiekė kurą okupantams ir taip uždirbo šimtus tūkstančių rublių.

Anot tyrimo, „Mont Blanc“ pasivadinusi įmonė registruota Rusijoje, o savo veiklą ji vykdė ir prasidėjus karui Ukrainoje.

Kai informacija buvo paviešinta, Ukrainos saugumo tarnyba pradėjo savo tyrimą.

J.Mahučich įsitikinusi, kad negali būti jokių pasiteisinimų.

„Labai keista, iš vienos pusės, aš labai didžiavausi Bubka kaip atletu, nes jis pasiekė daug pasaulio rekordų, bet, antra vertus, aš nemėgstu jo kaip asmenybės. Jis neužėmė aiškios pozicijos per karą. Mums – visiems sportininkams – Bubka nebeegzistuoja“, – uatribuna.com citavo J.Mahučich.

„Scanpix“ nuotr./Jaroslava Mahučich
„Scanpix“ nuotr./Jaroslava Mahučich

Viena geriausių pasaulio šuolininkių, laimėjusi ir pasaulio uždarų patalpų čempionato auksą bei Deimantinės lygos nugalėtojos titulą, mano, kad S.Bubka vykdė verslą su Rusija.

„Atrodo baisiai, nes jis ilgai buvo ir Ukrainos olimpinio komiteto vadovas. Bet jis pats pasirinko“, – sakė 22 metų lengvaatletė.

Iki praėjusių metų spalio Ukrainos olimpinio komiteto prezidentu buvęs S.Bubka atmetė jam mestus kaltinimus ir grasino imtis teisinių veiksmų prieš informaciją pateikusį žurnalistą.

„Pažįstate mane seniai, žinote mano biografiją, kiek ilgai aš dirbau Ukrainos sporte, – per savo naują „YouTube“ kanalą sakė S.Bubka, pats gimęs Luhanske. – Aš gimiau Ukrainos žemėje, visada atstovavau Ukrainai su dideliu pasididžiavimu visame pasaulyje.

Aš visada kovojau dėl Ukrainos, bet ši kampanija griauna mano reputaciją.

Aš, kaip ir visi ukrainiečiai, pasirinkau nuo pat pradžių būti su Ukraina ir padaryti viską, kas įmanoma kovoje prieš Rusijos agresiją.

Nesu buvęs okupuotose teritorijose nuo 2014 metų.

Aš nelankiau savo giminių, negalėjau apsilankyti savo motinos laidotuvėse šiemet.

Aš nedariau jokio verslo okupuotoje teritorijoje.“

VIDEO: Сергій Бубка відповів на звинувачення проти нього

Vaizdo įraše S.Bubka pasirodė vilkėdamas Ukrainos aprangą, jis tikino, kad ir toliau stengsis savo šalies labui.

„Mano darbas yra palaikyti Ukrainos sportininkus ir Ukrainos sportą tarptautinėje arenoje.

Darau viską, kad dabartinė Ukrainos atletų karta išpildytų olimpinę svajonę ir startuotų olimpinėse žaidynėse Paryžiuje kitais metais, – sakė S.Bubka, esantis Tarptautinio olimpinio komiteto nariu. – Tiems, kurie bando mane apjuodinti, norėčiau pasakyti, kad kovoti už Ukrainą sporte visada man buvo garbė. Kovoti už šalies interesus – didžiausia garbė.“

„Scanpix“ nuotr./Serhijus Bubka
„Scanpix“ nuotr./Serhijus Bubka

Anksčiau S.Bubka buvo laikomas Vladimiro Putino draugu. Šešis kartus pasaulio čempionu tapęs ukrainietis yra buvęs ir Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos viceprezidentu.

Rugpjūtį, kilus minėtam skandalui, jis pasitraukė iš Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos, kurioje aukštas pareigas užėmė 22 pastaruosius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius