Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus maratono organizatoriai sureagavo į dopingo skandalą, bet rezultatų dar nekeis

Vilniaus maratono organizatoriai sureagavo į viešai nuskambėjusį nugalėtojos dopingo atvejį ir paaiškino, kada ketina koreguoti rezultatus.
"Rimi" Vilniaus maratonas 2022. Vilnius
Rimi Vilniaus maratonas 2022. Vilnius / Lukas Balandis / BNS nuotr.

15min šiandien jau rašė apie rugsėjo 10-ąją vykusio renginio nugalėtojos Vilmantės Stašauskaitės teigiamą dopingo mėginį ir pačios maratonininkės bei trenerės Vaidos Žūsinaitės reakciją į šį įvykį.

Dabar į jį sureagavo ir „Rimi Vilniaus maratono“ organizatoriai. Jie pranešė, kad rezultatus galės koreguoti tik tada, kai gaus oficialų galutinį sprendimą iš atvejį tiriančios organizacijos.

„Šiemet pirmą kartą „Rimi Vilniaus maratono“ varžybos buvo organizuojamos laikantis „World Athletics Label“ taisyklių. Dėl to pirmą kartą buvo vykdomas sportininkų testavimas dėl dopingo naudojimo, – rašoma organizatorių pranešime spaudai. – Maratono distancijos nugalėtojos Vilmantės Stašauskaitės mėginio analizė patvirtinta kaip teigiama, pagal dabartinį WADA (Pasaulinės antidopingo agentūros) draudžiamųjų medžiagų buvimą/naudojimą.

Šiuo metu, kaip „Rimi Vilniaus maratono“ organizatoriai, esame informuoti apie galiojantį laikiną suspendavimą, tačiau, laikantis Pasaulio lengvosios atletikos antidopingo taisyklių, rezultatai gali būti koreguojami ir piniginiai prizai išmokami tik gavus oficialų galutinį sprendimą dėl sankcijos taikymo iš AIU (Athletics Integrity Unit), todėl „Rimi Vilniaus maratono“ ir Lietuvos maratono čempionato rezultatai ir apdovanojimai bus koreguojami nedelsiant gavus galutinį sprendimą, vadovaujantis WA (World Athletics) taisyklėmis ir AIU organizacijos antidopingo nuostatais. Šiuo metu antidopingo byla vis dar yra nagrinėjama AIU organizacijos, todėl daugiau apie bylą komentarų negalime pateikti.

Esame už švarų sportą ir džiaugiamės galintys bendradarbiauti su Pasauline lengvosios atletikos federacija, siekiant užtikrinti švaresnę Lietuvos sporto bendruomenę ir sąžiningą varžymąsi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius