Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Susitepęs rusas pripažino kaltę, bet sako dopingo nevartojęs

Dopingo vartojimu apkaltintas rusas Aleksandras Krušelnickis prisipažino vartojęs draudžiamą preparatą ir atsisakė dalyvauti Sporto arbitražo teismo (CAS) posėdyje, kuris buvo numatytas vasario 22 dieną.
Aleksandras Krušelnickis
Aleksandras Krušelnickis / „Scanpix“ nuotr.

A.Krušelnickis kartu su žmona Anastasija Bryzgalova Pjongčange iškovojo bronzą akmenslydžio mišrių porų varžybose.

„Aš niekada nepažeidžiau sportinių taisyklių ir nevartojau dopingo. Mes laimėjome olimpinį bronzos medalį tik dėl sunkaus darbo ir treniruočių. Tačiau aš pripažįstu, kad formaliai pažeidžiau antidopingo taisykles.

Kvaila tai būtų neigti, kai draudžiamos medžiagos buvimą organizme patvirtina net du dopingo testai. Mėginiai paimti olimpinių žaidynių metu“, – sakoma sportininko pareiškime.

Iš rusų atimtas medalis atiteks Norvegijos porai. Norvegai piktinosi, kad susitepę rusai iš jų pavogė „šlovės akimirką“.

Lietuvė Natalija Kočergina kiek anksčiau tikino nemananti, kad rusas galėjo būti susitepęs: „Tai politika ar provokacija. Nes aš nežinau, ar kerlinge reikia papildomų stimuliuojančių preparatų.“

Olimpinių atletų iš Rusijos delegacijos moterų akmenslydininkių komandos treneris Sergejus Belanovas stojo ginti naujo dopingo skandalo epicentre atsidūrusio akmenslydininko Aleksandro Krušelnickio.

„Jokios naudos. Jokio pranašumo, – aiškino S.Belanovas. – Nemanau, kad jaunas žmogus pasirinktų riziką ar vartotų preparatą, apie kurį nuolat kalbama dvejus metus“.

„Tai kvaila, o Aleksandras ne kvailys“, – sakė jis.

„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Krušelnickis ir Anastasija Bryzgalova
„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Krušelnickis ir Anastasija Bryzgalova

„Nepatikėsiu, kad kas nors iš mūsų komandos taip pasielgtų“, – sakė rusų akmenslydininkių komandos narė Viktorija Moisejeva.

Šis skandalas gali brangiai kainuoti olimpinių atletų iš Rusijos rinktinei. Tarptautinis olimpinis komitetas planavo leisti rusams uždarymo ceremonijoje mojuoti Rusijos vėliava, jei šie tinkamai elgsis žaidynių metu.

Pjongčango olimpinėse žaidynėse vartoję dopingą taip pat pagauti Slovėnijos ledo ritulininkas ir Japonijos greitojo čiuožimo atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius