Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 12

Baltijos regbio „Top“ lygoje – intriga dėl paskutinio kelialapio į pusfinalį

Savaitgalį Baltijos regbio „Top“ lygoje vyko priešpaskutinis reguliariojo sezono turas. Tapo aišku, kad paskutiniame ture bus dvi didelės intrigos – kas užims pirmąją vietą ir kas pelnys paskutinį kelialapį į pusfinalį.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / nuotr. MD Visuals
Temos: 1 Regbis

Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ – Kekavos „Miesnieki“ (Latvija) 53:12 (26:7)

Čempionų titulą ginantys Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ regbininkai pratęsė pergalių seriją iki šešių ir toliau laikosi turnyro lentelės viršuje. Šiauliečiai greitai išsiveržė į priekį 12:0, tačiau vėliau darė nemažai klaidų ir kuriam laikui žaidimas išsilygino. Visgi dar pirmajame kėlinyje „Baltrex-Šiauliai“ nutolo 26:7, o antroje mačo pusėje dar labiau išryškėjo šeimininkų pranašumas.

„Pirmajame kėlinyje žaidimas manęs neįtikino. Vaikinai per pertrauką gavo „velnių“, nes gynyba buvo labai prasta. Antrajame kėlinyje vaikinai išėjo į aikštę jau su kitomis nuotaikomis ir parodė, kaip galime iš tikrųjų žaisti, – kalbėjo „Baltrex-Šiaulių“ treneris Žygimantas Radžius. – Dabar turėsime laisvą savaitę, tai treniruotėse dirbsime su užribiais ir grumtynėmis, ką labiausiai reikia tobulinti prieš akistatą su „Ąžuolu“.

Geriausiais žaidėjais pripažinti Emilis Balodis („Miesnieki“) ir Arnas Urbonas („Baltrex-Šiauliai“).

Kauno „Ąžuolas“ – Vilniaus „VRA-Tomosta“ 21:12 (18:12)

Tuo tarpu taip pat be pralaimėjimų žygiuojantis Kauno „Ąžuolas“ turėjo gerokai pavargti su svečiais iš Vilniaus. Kauno ekipa iškovojo pergalę, bet be papildomo taško už keturis ir daugiau žeminimų.

Rungtynės vyko lyjant lietui, todėl tai šiek tiek išlygino komandų galimybes. Rungtynių pradžioje abi komandos apsikeitė tiksliais baudos smūgiais, bet jau 10-ąją min. šeimininkai atliko pirmąjį žeminimą (10:3). Vėliau „Ąžuolas“ surengė dar vieną rezultatyvią ataką, o vilniečiai taškus rinko baudos smūgiais (15:12).

Antrajame kėlinyje kamuolio prispausti varžovų įskaitiniame plote nepavyko nei vienai komandai. „VRA-Tomosta“ keletą kartų grėsmingai priartėjo prie tikslo, bet taškų pelnyti taip ir nesugebėjo. Galiausiai šeimininkai pridėjo 3 taškus baudos smūgiu ir iškovojo nelengvą pergalę.

„Žinojome, kad nebus lengva. Oras darė savo, todėl abi komandos dažnai klydo. Mums svarbiausia buvo, kad varžovai nepelnytų 5 taškų. Tai reiškia, kad jie nepralaužė mūsų linijos. Išgyvenome šį mačą ir žvelgiame toliau“, – teigė kauniečių treneris Linas Naujalis.

„Pritrūko disciplinos. Žaidėme po vieną, nors galėjome taškus pelnyti be kontakto, išnaudojant persvarą. Be disciplinos rungtynių nelaimėsime. Visi nori būti didvyriais ir pelnyti taškus. Vietoj perdavimo žaidėjai nori apžaisti visą varžovų komandą. Galėjome kovoti dėl pergalės, bet stabiliai nesužaidėme pabaigoje“, – teigė vilniečių treneris Vidmantas Valys.

Geriausiais žaidėjais tapo Domantas Bagužis („Ąžuolas“) bei Mantas Butkevičius („VRA-Tomosta“).

Paskutiniame reguliariojo sezono ture „Ąžuolas“ dėl pirmosios vietos išvykoje žais su „Baltrex-Šiauliais“.

Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“ – Garkalnes „Livonia“ 18:15 (11:0)

Labiausiai tituluotas Lietuvos regbio klubas užsitikrino trečiąją vietą reguliariajame sezone. Šiauliečiai, nors ir nelengvai, bet įrodinėjo savo pranašumą lietingo mačo pirmajame kėlinyje. Surengę vieną rezultatyvią ataką ir pridėję porą baudos smūgių, šeimininkai pirmavo 11:0.

Geros gynybos dėka „Vairas-Kalvis-Jupoja“ pirmavo ir visą antrąjį kėlinį, bet kovingi „Livonia“ regbininkai galiausiai ėmė rinkti taškus ir pasiekė bent minimalų tikslą – pelnyti „bonus“ tašką už pralaimėjimą mažiau nei 7 taškais.

„Galima sakyti, kad tai mūsų oras. Žaidimas buvo grindžiamas grumtynėse. Turime atsigaunančių žaidėjų ir leidome jiems pažaisti. Viskas atrodė kontroliuojama, bet „Livonia“ sukūrė porą neblogų atakų ir tą pavertė taškais“, – kalbėjo šeimininkų treneris Gediminas Marcišauskas.

Geriausiais žaidėjais pripažinti Jonas Mikalčius („Vairas“) ir Mikelis Jurevičius („Livonia“).

Vilniaus „Geležinis vilkas“ – Šiaulių „Šiauliai“ 40:7 (19:0)

Žaidimą vis gerinantys „Geležinio vilko“ regbininkai bando pasinaudoti atsiradusiomis galimybės pakovoti dėl vietos pusfinalyje. Namuose žaidę vilniečiai nepaliko didesnių vilčių autsaideriams „Šiauliams“.

Pirmajame kėlinyje „Geležinis vilkas“ susikrovė 19 taškų persvarą. Nors antrojo kėlinio pradžioje traumų kamuojamas „Šiaulių“ klubas žaidė energingai ir net pelnė pirmąjį žeminimą. Visgi į tai „Geležinis vilkas“ atsakė rezultatyviais išpuoliais, leidusiais pasiekti užtikrintą pergalę.

„Pavyko dalinai įgyvendinti žaidimo planą. Momentais klysdavome, trūko komunikacijos tarpusavyje, bet iš esmės braižas buvo neblogas. Antrojo kėlinio pradžioje stengėmės išnaudoti kiekybinį pranašumą ir daugiau žaisti rankomis, bet klaidelės pakišo koją ir to neišnaudojome“, – teigė Vilniaus ekipos treneris Dovydas Taujanskas.

„Prastai gynėmės, nesusišnekėjome nei puolime, nei gynyboje, todėl taip ir gavosi“, – sakė „Šiaulių“ žaidėjas Justinas Mėlinis.

Geriausiais žaidėjais paskelbti Laurynas Marcinkus („Geležinis vilkas“) bei Ernestas Skruibys („Šiauliai“).

„Geležinis vilkas“ namuose žais paskutines reguliariojo sezono rungtynes Vilniaus derbyje su „VRA-Tomosta“. Norint patekti į ketvertuką, „Geležiniam vilkui“ reikia ne tik laimėti, bet ir tikėtis palankaus rezultato iš Latvijos komandų derbio.

Reguliariojo sezono finišas bus rugsėjo 24-25 dienomis.

Turnyro lentelė:

1. Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ 29 tšk.
2. Kauno „Ąžuolas“ 28
3. Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“ 20
4. Garkalnes „LIvonia“ 13
5. Vilniaus „Geležinis vilkas“ 11
6. Kekavos „MiesniekI“ 8
7. Vilniaus „VRA-Tomosta“ 6
8. Šiaulių „Šiauliai“ 6.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius