-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 19

Čempionų vakarėlyje alų vienu ypu išmaukęs E.Macronas sulaukė ir ovacijų, ir kritikos

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas savo veiksmais po sporto rungtynių iššaukė kritiškas reakcijas – kartu su Tulūzos regbio klubo žaidėjais, kurie savaitgalį iškovojo šalies lygos čempionų titulą, jis buvo nufilmuotas geriantis alų.
Emmanuelis Macronas
Emmanuelis Macronas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Vaizdo įraše, pasirodžiusiame Prancūzijos televizijos kanaluose ir socialiniuose tinkluose, matyti, kaip šeštadienį pasibaigus rungtynėms Paryžiaus „Stade de France“ stadione, kurias E. Macronas stebėjo iš VIP ložės, klubo persirengimo kambaryje prezidentui duodamas alaus „Corona“ butelis.

Paragintas viską išgerti vienu ypu, 45-erių šalies lyderis ištuštino butelį per 17 sekundžių, sulaukdamas trenerių ir žaidėjų šūksnių.

„Toksiškas vyriškumas politinėje lyderystėje vienoje nuotraukoje“, – tviteryje parašė Žaliųjų partijos parlamentarė Sandrine Rousseau.

„Prezidentas, kuris dalijasi 23 žaidėjų džiaugsmu ir dalyvauja jų tradicijose. Štai ir viskas“, – atsakė valdančiosios partijos narys Jean'as-Rene Cazeneuve'as.

E.Macronas, aistringas sporto gerbėjas, yra gerai žinomas dėl savo apsilankymų Prancūzijos sporto komandų rūbinėse.

Gruodį Prancūzijos vyrų futbolo rinktinei pralaimėjus pasaulio čempionato finalą Katare, buvęs investicijų bankininkas pasirodė komandos persirengimo kambaryje ir pasakė emocingą kalbą.

Kaip ir daugumos Prancūzijos prezidentų, jo rankoje dažniau matomas vynas. E.Macronas yra minėjęs, kad taurę išgeria per pietus, o vakare – dar vieną.

Jis taip pat uoliai remia garsiąją Prancūzijos vyno pramonę ir net blokuoja visuomenės sveikatos priežiūros institucijų bandymus propaguoti „sausojo sausio“ koncepciją, pagal kurią pirmasis metų mėnuo taptų keturiomis susilaikymo nuo alkoholio savaitėmis.

„Prezidentui tenka atsakomybė rodyti sveiką elgesio pavyzdį“, – pirmadienį televizijos kanalui BFM sakė Bernard'as Bassetas iš labdaros organizacijos „Association Addictions France“.

„Šiuo atveju jis susieja sportą, vakarėlius ir alkoholio vartojimą vyriškumo aplinkos spaudimo kontekste, kai visi išgeria šiek tiek per daug“, – pridūrė jis.

„Tai nederama, – tam pačiam kanalui sakė gydytojas ir priklausomybių specialistas Williamas Lowensteinas. – Būtų galima tai daryti, bet ne prieš kameras.“

Tačiau šie vaizdai gali padidinti politiko, kuris ilgą laiką buvo kritikuojamas dėl atotrūkio nuo paprastų žmonių, reitingus.

Šių metų kovą ir balandį, jam siekus įgyvendinti itin didelio gyventojų pasipriešinimo sulaukusią pensijų reformą ilginant pensinį amžių, jo populiarumas smuko beveik iki rekordiškai žemo lygio, o šeštadienį, kai jis prieš rungtynes išėjo į aikštę, dalis minios jį nušvilpė.

Nors per pastaruosius 50 metų alkoholio suvartojimas Prancūzijoje sumažėjo, šalies sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, kasmet tai pražudo apie 49 000 žmonių. Ministerija priduria, kad besaikis alkoholio vartojimas yra viena iš pagrindinių hospitalizavimo priežasčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius