Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 07

Pasienyje sulaikytos VRA regbininkės triumfavo turnyre Baltarusijoje

Sulaikymas pasienio kontrolės punkte, automobilio konfiskavimas, bauda dėl klaidos kelių mokesčio sistemoje – tai ne kriminalinių žinių anonsas, o Vilniaus regbio akademijos (VRA) moterų regbio komandos nuotykiai iš kelionės į turnyrą Baltarusijoje. Nepaisant to, VRA komanda sugebėjo laimėti visas rungtynes ir tapti nugalėtojomis.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / LRF nuotr.
Temos: 1 Regbis

„Važiavome į Baltarusiją ir mus sustabdė Medininkų pasienio punkte. Išsiaiškinome, kad mūsų autobusiukas yra ieškomas Rusijos Interpole. Turėjome laukti informacijos, bet negalėjome delsti, todėl paprašėme trenerio Vidmanto Valio ir vieno iš merginų tėvo, kad paskolintų automobilius. Taip galėjome tęsti kelionę į Minską“, – pasakojo VRA merginų treneris Algimantas Žvinklys.

Kai atrodė, kad visos bėdos jau praeityje, nauji nuotykiai pasitiko jau Baltarusijos sostinėje.

„Atvykus į Minską, neradome vietos, kur turėjo vykti turnyras, todėl organizatoriai atvyko mus pasitikti. Organizatoriai dėl mūsų turnyro startą atidėjo keturiomis valandomis“, – pridūrė A. Žvinklys.

Nors ir pavargusios, bet kupinos pykčio ir užsivedimo, VRA regbininkės draugiškame turnyre skynė pergales. VRA komanda du kartus – 41:5 ir 28:0 – nugalėjo Minsko „Graždanočka“ ekipą ir taip pat abu sykius – 28:0 be 27:0 – pranoko Gomelio „Seven Lynx“ klubą. Su 12 taškų vilnietės tapo turnyro nugalėtojomis.

„Džiugu, kad merginos, nors ir nusivylusios kelione, o oras taip pat buvo lietingas ir vėjuotas, nepalūžo ir nuo pat pirmų rungtynių žaidė susikaupusios. Daug naudos suteikė tai, kad dauguma žaidėjų yra Lietuvos rinktinės narės, o jos neseniai turėjo stovyklą ir yra susižaidusios. Komanda po truputį įsivažiuoja po žiemos pertraukos. Pagrindinis turnyro akcentas – pasiruošimas kitą savaitgalį vyksiančiam Latvijos regbio-7 čempionatui“, – teigė A.Žvinklys.

Praėjusiais metais VRA regbininkės Latvijos čempionate užėmė trečiąją vietą. Šiemet keliami aukštesni tikslai.

„Manau, kad mūsų merginos yra patobulėjusios. Jeigu pernai didžiajai daliai komandos narių buvo 15-16 metų, tai šiemet jos jau tapo vyresnėmis ir patobulėjo tiek fiziškai, tiek techniškai. Šiemet išsikėlėme tikslą Latvijos čempionate užimti antrąją vietą“, – mintimis dalinosi A.Žvinklys.

Turnyras baigėsi, bet nemalonumai kelyje tęsėsi toliau. Grįžimas į Vilnių taip pat neapsėjo be nesklandumų.

„Kai važiavome atgal, mus sustabdė už kelių mokestį atsakinga inspekcija. Turėjome sumokėti baudą už neva nesumokėta kelių mokestį, nors mes jį buvome sumokėję, tiesiog neveikė jų kažkokia įranga. Lietuvą pasiekėme jau vėlyvą naktį“, – pridūrė VRA treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius