Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Isabella Tobias JAV spaudai: nenoriu, kad mane laikytų perbėgėle – Lietuva buvo vienintelė mano galimybė

Deivido Stagniūno šokių ant ledo partnerė amerikietė Isabella Tobias, atstovaujanti Lietuvai Sočio žiemos žaidynėse, kalbėdama su JAV žiniasklaida atskleidė, kodėl pasirinko būtent D.Stagniūną ir kodėl būtent Lietuvą? O gi – nes neturėjo kito pasirinkimo.
Šokėjai ant ledo I.Tobias ir D.Stagniūnas matuojasi olimpinę aprangą
Isabella Tobias / pliadisfoto.com nuotr.
Atkakliai Lietuvos pilietybės siekusi ir ją gavus apsipylusi ašaromis šokėja  „The New Yorker“ žurnalui prisipažino, kad nenori vadintis perbėgėle, sportininkė prašo būti suprasta. Garsaus žurnalo straipsnis vadinasi „Lietuva arba nieko“.

I.Tobias žurnalui pasakojo apie savo vaikystę. Sportininkė užaugo Manhatane (Niujorko rajonas). Sulaukusi 15-os suprato, kad nori būti čiuožėja, tačiau iškilo viena problema: kur Amerikoje rasti vaikiną, norintį būti šokėju ant ledo?

Kartą amerikietės treneriai jai pasakė: „Suradome tokį lietuvį – jis yra geras čiuožėjas, tinkamo ūgio ir jis jau atvykęs.“

Treniruotis su D.Stagniūnu I.Tobias pradėjo 2010-aisiais. Atkakliai siekė Lietuvos pilietybės, kad galėtų su partneriu Sočio žaidynėse atstovauti Lietuvai, ir gavo. „Nenoriu, kad mane laikytų perbėgėle, tačiau tai buvo mano vienintelė galimybė“, – kalbėjo I.Tobias.

Sočio žaidynėse I.Tobias ir D.Stagniūnas startuos Vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius