Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 22

37-erių prancūzas dar turi parako: Stokholme – G.Monfilso triumfas

Prancūzijos teniso veteranas Gaelis Monfilsas (ATP-140) sužaidė fantastišką savaitę Švedijos sostinėje Stokholme, kur laimėjo ATP 250 serijos pirmenybes „BNP Paribas Nordic Open“.
Gaelis Monfilsas
Gaelis Monfilsas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dramatiškai susiklosčiusiame vyrų vienetų varžybų finale G.Monfilsas po 2 valandas ir 37 minutes trukusios kovos 4:6, 7:6(6), 6:3 palaužė rusą Pavelą Kotovą (ATP-109) ir tapo vyriausiu čempionu turnyro Stokholme istorijoje.

Pirmoje sezono dalyje nuo traumų kentėjusiam prancūzui tai jau 12-tasis karjeros ATP titulas. Paskutinį sykį ATP turnyro nugalėtoju jis buvo tapęs 2022-ųjų pradžioje Adelaidėje (Australija).

Šeštadienį pergalę pusfinalyje iškovojusi buvusi šeštoji pasaulio raketė ir toliau pratęsė įspūdingą savo seriją – 19-tą sezoną iš eilės patekdamas į bent vieną ATP finalą. Pagal šį rodiklį jis pasivijo kitas žaidimo legendas Rafaelį Nadalį ir Jimmy Connorsą, o rekordas ir toliau priklauso Rogeriui Federeriui (20).

Iškovodamas titulą G.Monfilsas save įsirašė ir į dar vieną išskirtinę kompaniją – tenisininkų, kuriems ATP titulą pavyko iškovoti būnant 37-erių metų amžiaus ir vyresniu. Tokiu pasiekimu gali pasigirti tik R.Federeris, Ivo Karlovičius ir Feliciano Lopezas.

Kiek daugiau nei 102 tūkstančius eurų ir 250 ATP reitingo taškų užsidirbęs Prancūzijos tenisininkas ATP reitinge iš 140-tos kils į 89-tą poziciją. Kitą savaitę jo lauks pirmenybės Vienoje.

Pirmajame karjeros ATP finale žaidęs P.Kotovas savo taupyklę papildė 150 ATP reitingo taškų, taip pat bus apdovanotas beveik 60 tūkst. eurų. ATP reitinge rusas kils į rekordinę 81 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius