Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 15

ATP reitingas: po pergalės Vimbldone – R.Berankio žingsnis į priekį

Pasibaigus trečiajam sezono „Didžiojo kirčio“ turnyrui – Vimbldonui, ATP išleido naują reitingą, kuriame pasikeitė tik vieno iš dviejų reitinguotų lietuvių pozicijos.
Tenisininkas Ričardas Berankis
Tenisininkas Ričardas Berankis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Sensaciją Vimbldone užfiksavęs Ričardas Berankis papildė ne tik savo piniginę, bet ir reitingo taškų kraitį – užsidirbo 45 ATP reitingo taškus ir iš 77-os vietos šoktelėjo į 74-ą.

Šią savaitę 29-erių tenisininkas nežais. Lietuvis turėtų pasirodyti už keletos savaičių vykstančiame ATP 500 taškų turnyre Vašingtone.

Antroji Lietuvos raketė Laurynas Grigelis praėjusią savaitę dalyvavo „Challenger“ serijos turnyro kvalifikacijoje, tačiau jos peržengti nesugebėjo.

Visgi tai neturėjo įtakos tenisininko reitingui – lietuvis išsaugojo 295-ą poziciją.

Jau šiandien Lauryno laukia labai svarbus mūšis – pasiekęs pergalę, klaipėdietis prasibrautų į pagrindines ATP turnyro varžybas Bastade, Švedijoje.

„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris ir Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris ir Novakas Džokovičius

Pirmajame ATP dešimtuke – pasikeitimų nedaug. Novako Džokovičiaus persvara prieš antroje vietoje esantį Rafaelį Nadalį ir toliau milžiniška (4470 taškų).

Tiesa, Rafai į nugarą kvėpuoja ir Vimbldono vicečempionas Rogeris Federeris. Jei šveicaras būtų triumfavęs Londone, jis aplenktų ispaną, tačiau dabar tenisininkus skiria tik 485 taškai.

Iš pirmojo ATP 10-uko iškrito PAR atstovas Kevinas Andersonas, neapgynęs finalo taškų. Dėl milžino nesėkmės savo pozicijas pagerino Karenas Hačanovas (8 vieta), Fabio Fogninis (9) ir Danilas Medvedevas (10).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius