Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 07

Bandymas išprovokuoti? Jau žinodama, kad rankos nespaus, A.Sabalenka laukė prie tinklo

Ukrainos teniso žvaigždė Elina Svitolina (WTA-193) mano, kad ketvirtfinalyje ją įveikusi baltarusė Aryna Sabalenka (WTA-2) specialiai laukė jos prie tinklo norėdama tik dar labiau paaštrinti šią situaciją.
Aryna Sabalenka ir Elina Svitolina
Aryna Sabalenka ir Elina Svitolina / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Didelį ažiotažą sukėlusiame „Roland Garros“ ketvirtfinalyje favorite laikyta A.Sabalenka 6:4, 6:4 nugalėjo E.Svitoliną ir žengė tarp keturių pajėgiausių turnyro žaidėjų.

Ukrainos tenisininkių pozicija okupantų šalių atstovių atžvilgiu yra labai aiški – dvikovoms pasibaigus rankos paspaudimas prie tinklo tikrai neįvyks.

Visgi E.Svitolinos manymu, antroji pasaulio raketė iš Baltarusijos nusprendė pagudrauti ir tik dar labiau apsunkinti šią situaciją.

Pergalę iškovojusi A.Sabalenka iš karto suskubo prie tinklo, tačiau savo oponentės nesulaukė – ukrainietė net nežvilgtelėjo į varžovę ir tik padėkojo už dvikovą teisėjui, o už tai susilaukė švilpimų iš tribūnų.

Prabėgus kelioms akimirkoms baltarusė žvilgtelėjo į savo komandą ir plačiai nusijuokė.

Spaudos konferencijoje dalyvavusi E.Svitolina neabejojo, kad visa tai buvo oponentės žaidimai.

„Kalbant atvirai, nežinau, ko ji ten tikėjosi prie tinklo – mano pareiškimai apie rankų paspaudimus buvo daugiau nei aiškūs. Deja, bet ji tik dar labiau apsunkino situaciją. Nekreipiu dėmesio į piktas reakcijas iš publikos. Visiems neįtiksi. Aš turiu savo poziciją ir jos laikausi. Neparduosiu savo šalies vien dėl žmonių simpatijų“, – kalbėjo ukrainietė.

Prieš keletą sezonų rimtų psichologinių bėdų turėjusi Japonijos teniso žvaigždė Naomi Osaka nusprendė nedalyvauti atvirose spaudos konferencijose Paryžiuje, kurios yra privalomos.

Tuomet „Roland Garros“ organizatoriai pradėjo švaistytis piniginėmis baudomis ir netgi grasino tenisininkę diskvalifikuoti, kol galiausiai pati japonė atsisakė žaisti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aryna Sabalenka ir Elina Svitolina
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aryna Sabalenka ir Elina Svitolina

Šiemet A.Sabalenka, teigdama, kad „jaučiasi nesaugi“, jau praleido dvi spaudos konferencijas, tačiau nubausta nebuvo ir netgi gavo organizatorių palaiminimą bei specialiai atrinktus žurnalistus, su kuriais po mačų galėjo bendrauti baltarusė.

„Visi turėtų būti vertinami vienodai, – kalbėjo Svitolina. – Pavyzdžiui, praėjusį kartą N.Osaka prisirinko baudų, tačiau šįkart žaidėja nubaudžiama nėra.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aryna Sabalenka ir Marta Kostyuk
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aryna Sabalenka ir Marta Kostyuk

Savo ruožtu pati Baltarusijos tenisininkė sprendimą laukti varžovės prie tinklo aiškino kaip instinktą, kadangi įprastai žaidėjos padėkoja viena kitai už kovą.

Tiesa, verta pažymėti, kad pirmojo rato dvikovoje prieš kitą ukrainietę Martą Kostyuk baltarusė prie tinklo nelaukė ir iš karto patraukė prie savo kėdės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius