Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 14

D.Medvedevą sudorojęs C.Alcarazas pateko į svajonių finalą prieš N.Džokovičių

Geriausias planetos tenisininkas Carlosas Alcarazas (ATP-1) užtikrintai laimėjo antrą Vimbldono vyrų vienetų pirmenybių pusfinalį ir pateko į finalą, kuriame laukia favorito Novako Džokovičiaus (ATP-2) iššūkis.
Daniilas Medvedevas ir Carlosas Alcarazas
Daniilas Medvedevas ir Carlosas Alcarazas / „Scanpix“ nuotr.

20-ies metų amžiaus Ispanijos teniso sensacija 6:3, 6:3, 6:3 sudorojo Daniilą Medvedevą (ATP-3) ir pirmą kartą karjeroje pateko į Vimbldono finalą.

„Open Era“ laikotarpyje (nuo 1968 metų) C.Alcarazas tapo ketvirtu jauniausiu Vimbldono finalo dalyviu bei vos trečiuoju tenisininku iš savo šalies, pasiekusiu šį etapą prestižiniame „Didžiojo kirčio“ turnyre iš eilės (Manolo Santana, Rafaelis Nadalis).

„Carlitos“ puikiai paduodančio oponento padavimus laimėjo net šešis kartus ir pergalę iškovojo vos per 1 valandą ir 49 minutes. Tai buvo antroji Ispanijos ir Rusijos atstovų akistata šiame sezone – visus penkis tarpusavio setus laimėjo pirmoji pasaulio raketė.

C.Alcarazui apskritai tai buvo jau 46-toji pergalė šiemet, o pagal šį rodiklį jis pasivijo iki šiol lyderiavusį D.Medvedevą. Pastarasis Vimbldone pagerino geriausią karjeros rezultatą (aštuntfinalį) ir pirmą kartą žengė į pusfinalį.

Finale ATP reitingo lyderio lauks Vimbldono kortų karalius, jau aštuntojo trofėjaus Londone siekiantis N.Džokovičius. Pergalė sekmadienį serbui pagal titulus šiame turnyre leistų ne tik pasivyti rekordininką Rogerį Federerį, bet ir perimti ATP reitingo sostą iš Carloso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius