-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2023 04 03

D.Medvedevas pratęsė pergalių seriją prieš J.Sinnerį ir triumfavo Majamyje

Tiesiog fantastišką sezono atkarpą žaidžiantis Daniilas Medvedevas (ATP-5) liko nenugalės „Miami Open“ pirmenybėse, kuriose iškovojo jau ketvirtą sezono titulą.
Daniilas Medvedevas
Daniilas Medvedevas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

27-erių tenisininkas didžiajame turnyro finale užtikrintai 7:5, 6:3 susitvarkė su talentinguoju Italijos atstovu Janniku Sinneriu (ATP-11).

Nors pirmasis savo padavimus šiame mače pralaimėjo rusas (2:3), jau kitame geime pirmajame sete jis atstatė lygybę ir po truputį pradėjo dominuoti.

Majamyje per pastarąsias dvi savaites tai buvo bene karščiausia ir drėgniausia diena, o su tokiomis sąlygomis sunkiai kovoti sekėsi jaunajam italui, kuris pirmajame sete į kortą išsikvietė medikus.

J.Sinneris akivaizdžiai nebuvo geriausioje kondicijoje ir oponentui pralaimėjo jau šeštą kartą iš tiek pat galimų. Šie tenisininkai susirėmė ir ATP 500 turnyro Roterdame finale prieš pusantro mėnesio.

Būtent Nyderlanduose ir prasidėjo absoliutus D.Medvedevo dominavimas ATP ture. Per šį laikotarpį jis žaidė penkiuose finaluose paeiliui, iš kurių laimėjo keturis, o vieninteliu rusą sustabdžiusiu tenisininku per 25 mačus išlieka Carlosas Alcarazas.

D.Medvedevas visus penkis savo karjeros „Masters“ titulus laimėjo ant kietos dangos, tačiau paskutinį kartą šios kategorijos turnyrą buvo laimėjęs dar 2021 metais Toronte.

Antrą karjeros „Masters“ finalą pralaimėjęs J.Sinneris ATP reitinge kils į devintą poziciją. Tenisininkui atiteks 600 ATP reitingo taškų ir kiek daugiau nei 662 tūkst. JAV dolerių.

Čempionas bus apdovanotas 1000 ATP reitingo taškų ir net 1,26 mln. JAV dolerių čekiu, o tarp geriausių planetos tenisininkų D.Medvedevas rikiuosis ketvirtas.

VIDEO: Daniil Medvedev vs Jannik Sinner For The Title! | Miami 2023 Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius