-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 19

F.Tiafoe gelbėjimosi operaciją nutraukęs D.Medvedevas žais Indian Velso finale

Vos tikru košmaru nepavirtusi antrojo seto pabaiga galiausiai nesujaukė Daniilo Medvedevo (ATP-6) planų žengti į „BNP Paribas Open“ teniso pirmenybių didįjį finalą.
Daniilas Medvedevas ir Frances Tiafoe
Daniilas Medvedevas ir Frances Tiafoe / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Vienas geriausių planetos tenisininkų pirmajame šeštadienio pusfinalyje 7:5, 7:6(4) palaužė paskutinį amerikietį Frances Tiafoe (ATP-16) ir pratęsė įspūdingą savo pergalių seriją jau iki 19-os.

Nors triumfuoti pavyko dviejų setų kovoje ir tokiu būdu pakankamai jėgų finalui, antrojo seto pabaiga D.Medvedevui tapo tikru nervų išbandymu.

Iš pradžių pirmaudamas 5:3 jis nepasinaudojo trimis match point'ais priimdamas, tačiau jau netrukus tenisininkas stojo prie padavimų linijos ir savais kirčiais galėjo užbaigti mačą.

Visgi įtampa padarė savo ir D.Medvedevas pirmą kartą šiame pusfinalyje pralaimėjo savo padavimų seriją. Favoritas jau kitame geime vėl truktelėjo į priekį (6:5), bet ir antrą kartą patyrė fiasko paduodamas – šįsyk klupo net ir nuo 40:0, iš viso prarasdamas dar keturias papildomas match point'o galimybes.

Buvusiai pirmai planetos raketei galiausiai pavyko išvengti trečiosios partijos ir aštuntuoju bandymu jis iškovojo bilietą į finalą.

„Pabaiga buvo beprotiška. Buvau labai įsitempęs. Iššvaistęs pranašumą 6:5 40:0 pagalvojau, kad viskas man gali baigtis labai blogai, tačiau nepaisant įtampos sužaidžiau gerą pratęsimą. Tiesiog džiaugiuosi, kad galutiniame variante nepatyriau pralaimėjimo“, – pozityvo ieškojo Medvedevas.

27-erių tenisininkas siekia tapti pirmuoju nuo Andy Murray 2016 metais, kuriam pavyktų per penkias savaites ATP ture laimėti net keturis turnyrus. Priminsime, kad į Indian Velsą jis atvyko po triumfo Roterdame, Dohoje bei Dubajuje.

Finale D.Medvedevo lauks neabejotinai rimčiausias iššūkis – antroji pasaulio raketė Carlosas Alcarazas. Ant kortos bus pastatyta ne tik ruso fantastiška pergalių serija, bet ir pirmoji ATP reitingo poziciją, į kurią taikosi ispanas.

Kol kas vienintelį tarpusavio susitikimą 2021-ųjų Vimbldone užtikrintai laimėjo D.Medvedevas, tačiau tuomet C.Alcarazas dar buvo tik pirmuosius žingsnius vyrų tenise žengiantis paauglys.

VIDEO: Alcaraz vs Sinner; Medvedev vs Tiafoe | Indian Wells 2023 Semi-Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius