Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

I.Swiatek dominavimas Štutgarte – nutrauktas: pusfinalyje nesulaikė J.Rybakinos

Geriausia planetos tenisininkė Iga Swiatek (WTA-1) grunto sezoną pradėjo nusivylimu Štutgarte (Vokietija) vykstančiose WTA 500 pirmenybėse „Porsche Tennis Grand Prix“, kuriose buvo nutraukta įspūdinga lenkės pergalių serija.
Iga Swiatek
Iga Swiatek / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Intriguojančiame moterų vienetų varžybų pusfinalyje Lenkijos teniso žvaigždė nesulaikė Kazachstano atstovės Jelenos Rybakinos (WTA-4) – patyrė netikėtą nesėkmę rezultatu 3:6, 6:4, 3:6.

Per 2 valandas ir 46 minutes pergalę iškovojusi 2022-ųjų Vimbldono čempionė nutraukė I.Swiatek dominavimą šiuose kortuose – pastaroji iki šio susitikimo Štutgarte buvo laimėjusi visus 10 žaistų mačų, įskaitant ir trofėjus 2022 bei 2023 metais.

J.Rybakinai apskritai tai buvo penktoji karjeros pergalė prieš pirmąją WTA raketę, net keturios iš jų buvo iškovotos būtent prieš lenkę.

Šiemet titulus Adelaidėje ir Abu Dabyje iškovojusi Kazachstano tenisininkė pateko jau į penktąjį finalą šiame sezone bei taip pirmąja tenisininke nuo Viktorijos Azarenkos (2012 m.), kuri per pirmuosius keturis kalendorinių metų mėnesius iškopė į penkis finalus.

Dėl trofėjaus sekmadienį J.Rybakina kausis su čeke Marketa Vondrousova (WTA-8) arba ukrainiete Marta Kostyuk (WTA-27).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius