Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 23

Jungiasi prie Rafos: trys buvę pirmojo 10-tuko žaidėjai nedalyvaus „Roland Garros“

Šių metų atvirosiose Prancūzijos pirmenybėse nedalyvausiančių aukščiausio lygio tenisininkų sąrašas ilgėja – apie savo pasitraukimą pranešė dar trys šios sporto šakos žvaigždės.
Matteo Berrettinis
Matteo Berrettinis / „Scanpix“ nuotr.

Pastaruoju metu daug kritikos ne tik dėl demonstruojamo žaidimo, bet ir per mažai skiriamo dėmesio tenisui sulaukiantis Matteo Berrettinis (ATP-20) neatvyks į Paryžių.

Italijos tenisininkas dar balandžio viduryje vykusiame „Masters“ turnyre Monte Karle patyrė pilvo raumens traumą. Toks pat sužeidimas italą iš rikiuotės buvo išvedęs ir 2021 metais „Australian Open“ pirmenybėse.

„Roland Garros“ turnyre jis nedalyvaus antrus metus paeiliui, kadangi praėjusiame sezone tokiu metu Matteo gydėsi rankos traumą.

„Scanpix“ nuotr./Pablo Carreno Busta
„Scanpix“ nuotr./Pablo Carreno Busta

Tiesiog katastrofiškai šis sezonas klostosi Pablo Carreno-Bustai (ATP-21). Ispanijos tenisininkas dėl alkūnės traumos nerungtyniauja jau tris mėnesius ir taip pat pranešė apie savo nedalyvavimą „Roland Garros“.

Šiame sezone patyręs 31-erių žaidėjas spėjo sužaisti tik keturis mačus ir tris iš jų pralaimėjo.

Tiesa, didelės įtakos ispano reitingui nepasirodymas Prancūzijos sostinėje padarytų neturėtų, kadangi praėjusiais metais Pablo buvo eliminuotas pirmajame etape.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Marinas Čiličius
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Marinas Čiličius

Visgi vienam iš teniso elito atstovų pasitraukimas iš „Roland Garros“ kainuos itin brangiai.

Marinas Čiličius (ATP-22) šį sezoną pradėjo pergale Indijoje, tačiau tuomet treniruotės metu patyrė sunkią kelio traumą, kurios gydymas tęsiasi iki dabar.

Kroatijos tenisininkas 2022 m. Paryžiuje pasiekė net pusfinalį, todėl ATP reitinge praras liūto dalį turimų taškų.

Visi trys minėtieji tenisininkai praeityje yra buvę pirmajame ATP dešimtuke: M.Berrettinis – šeštas, P.Carreno Busta – dešimtas, M.Čiličius – net trečias.

Kiek anksčiau apie savo pasitraukimą iš „French Open“ jau yra paskelbę ir Rafaelis Nadalis, Andy Murray bei Nickas Kyrgiosas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius