Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 16

Monte Karle – A.Rubliovo pirmasis „Masters“ titulas

Monake vykusiose „Rolex Monte-Carlo Masters“ teniso pirmenybėse kol kas rimčiausią trofėjų savo karjeroje iškovojo Andrejus Rubliovas (ATP-6).
Andrejus Rubliovas
Andrejus Rubliovas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Šeštoji pasaulio raketė finale kiek netikėtai 5:7, 6:2, 7:5 palaužė Danijos teniso žvaigždę Holgerį Rune (ATP-9) ir laimėjo 13-tąjį ATP turnyrą karjeroje.

Trečiajame sete būsimasis turnyro čempionas buvo atsidūręs nepavydėtinoje situacijoje, kuomet vienas pralaimėtas taškas būtų reiškęs deficitą 1:5. Visgi mažiau klydęs rusas rezultatą pradėjo švelninti, o pabaigoje galiausiai palaužė fiziškai nusilpusį oponentą.

„Akyse pilna ašarų. Nežinau, ką pasakyti. Esu laimingas, pagaliau. Metus iš metų nesisekė laimėti “Masters„ turnyro. Ankstesniuose finaluose nebuvau pasiruošęs psichologiškai, o dabar galvojau, kad jei ir pralaimėsi, tai bent kovok iki galo“, – pasakojo nugalėtojas.

Iki šiol A.Rubliovas buvo pralaimėjęs du šios kategorijos turnyrų finalus – 2021 metais šiuose kortuose graikui Stefanos Tsitsipui ir tame pačiame sezone Sinsinatyje vokiečiui Alexanderiui Zverevui.

„Scanpix“ nuotr./Andrejus Rubliovas ir Holgeris Rune su Princu Albertu II
„Scanpix“ nuotr./Andrejus Rubliovas ir Holgeris Rune su Princu Albertu II

Kiek daugiau nei 892 tūkstančius eurų ir 1000 ATP reitingo taškų iškovojęs čempionas reitinge liks šeštas, tačiau tik pagal šiame sezone surinktus taškus kyla į penktą poziciją.

H.Rune atiteks kiek daugiau nei 487 tūkst. eurų prizas ir 600 ATP reitingo taškų, o pirmadienį naujame ATP reitinge jis pakils į rekordinę septintą vietą. Danas siekė savo antrojo karjeros „Masters“ titulo po sensacingo triumfo praėjusiais metais Paryžiuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius