-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2023 05 27

Pirmasis titulas būnant mama – ukrainietė E.Svitolina tapo čempione Strasbūre

Vos prieš nepilnus du mėnesius po motinystės atostogų į WTA turą sugrįžusi Elina Svitolina (WTA-508) laimėjo Strasbūre vykusį turnyrą „Internationaux de Strasbourg“.
Elina Svitolina
Elina Svitolina / „Scanpix“ nuotr.

Šeštadienio pavakarę finale Ukrainos teniso žvaigždė užtikrintai 6:2, 6:3 sudorojo okupantų šalies atstovę Anną Blinkovą (WTA-68).

Kaip jau tapo įprasta, po dvikovos ukrainietė nespaudė rankos Rusijos atstovei, tačiau linktelėjusi galvą padėkojo už kovą.

E.Svitolinai tai tik septintasis sugrįžimo į WTA turą turnyras tapus mama. Spalio mėnesį ji su savo vyru, taip pat profesionaliu tenisininku Gaeliu Monfilsu, susilaukė dukrytės vardu Skai.

Turnyrą Strasbūre ukrainietė laimėjo antrą kartą savo karjeroje – tokios pat sėkmės ji sulaukė ir 2020 metais.

Beveik 30 tūkstančių eurų premiją užsidirbusi ir 280 WTA reitingo taškų iškovojusi E.Svitolina atliks milžinišką šuolį WTA reitinge – aplenks daugiau nei 300 varžovių ir sugrįš tarp 200 geriausių planetos žaidėjų (numatoma 191 vieta).

Dabar 28-erių tenisininkė kelsis į kitą Prancūzijos miestą – Paryžių, kur jau rytoj prasidės „Roland Garros“ pirmenybės. Ukrainietės pirmajame rate lauks labai rimtas iššūkis – praėjusiais metais pusfinalį pasiekusi italė Martina Trevisan (WTA-26).

Pastarąją savaitę WTA ture vyko ir dar vienas turnyras, kuris buvo surengtas Maroko sostinėje Rabate. Šias pirmenybes laimėjo Italijos tenisininkė Lucia Bronzetti (WTA – 102), finale 6:4, 5:7, 7:5 palaužusi austrę Juliją Grabher (WTA-74).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius