-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 23

Pirmasis žingsnis žengtas: R.Berankis pergalingai pradėjo „Roland Garros“ atranką

Pajėgiausias mūsų šalies tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-216) sėkmingai startavo atrankoje į pagrindines „Roland Garros“ varžybas.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Sauliaus Čirbos nuotr.

Pirmajame kvalifikacijos etape 32-ejų vilnietis po permainingos kovos rezultatu 6:3, 5:7, 6:2 galiausiai palaužė Italijos tenisininką Raulį Brancaccio (ATP-141).

Atvirųjų Prancūzijos teniso pirmenybių atrankoje Lietuvos teniso rinktinės lyderis žaidžia pirmą kartą nuo 2014-ųjų. Iki pagrindinio turnyro Paryžiuje liko dar du etapai, o kitu Ričardo varžovu bus brazilas Thiago Seyboth Wildas (ATP-172).

Pergalingame susitikime pirmoji šalies raketė startavo tiesiog puikiai, kuomet išsiveržė į priekį rezultatu 3:0. Pirmaudamas 4:1 lietuvis turėjo net tris galimybes dar labiau padidinti savo pranašumą, tačiau jomis nepasinaudojo ir smuko į šokią tokią žaidybinę duobę – 4:3.

Organizatorių nuotr./Ričardas Berankis
Organizatorių nuotr./Ričardas Berankis

Visgi jau kitame geime Italijos atstovas įsigudrino padaryti net keletą dvigubų klaidų, kurios ir nulėmė pirmojo seto baigtį – 6:3.

Antroje žaidimo partijoje R.Berankis nuo pirmojo geimo buvo besivejančio vaidmenyje ir nors sykį tenisininkui pavyko panaikinti break'o deficitą, atsilikdamas 5:6 jis klydo per dažnai ir setą pralaimėjo.

Nepaisant banguojančio žaidimo iki tol, trečiajame sete lietuvio pranašumas abejonių turėjo nekelti niekam. Ričardas iš karto nulaužė varžovo padavimus, o tuomet išsaugojo net šešis break point'us ir greitai pasiekė finišo tiesiąją.

Patekdamas į kitą atrankos turnyro ratą R.Berankis užsitikrino 22 tūkstančius eurų. Priminsime, kad tai buvo pirmasis tenisininko mačas ant grunto šiame sezone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius