Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 16

Pirmieji du Indian Velso pusfinalio dalyviai – F.Tiafoe ir D.Medvedevas

Trečiadienį Indian Velso „Masters“ turnyre buvo sužaisti du ketvirtfinalio susitikimai, po kurių išaiškėjo ir pirmoji vyrų vienetų teniso turnyro pusfinalio pora.K
Frances Tiafoe
Frances Tiafoe / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Malonią staigmeną susirinkusiai vietinei publikai pateikė kortų šeimininkas Frances Tiafoe (ATP-16). Jis kiek netikėtai dviejų setų kovoje 6:4, 6:4 sudorojo 2021-ųjų turnyro čempioną Cameroną Norrie (ATP-12).

25-erių amerikietis praėjusį sezoną pasiekė savo pirmą karjeros „Didžiojo kirčio“ pusfinalį Niujorke, o dabar pirmą sykį žengė ir į „Masters“ pusfinalį taip pat turnyre, kuris vyksta tenisininko gimtinėje.

Indian Velse F.Tiafoe šiemet vis dar nėra pralaimėjęs nė vieno seto. Iki šiol geriausiu tenisininko pasiekimu Kalifornijoje buvo tik trečiasis etapas.

Jam taip pat pavyko nutraukti aštuonių C.Norrie pergalių seriją – britas visai neseniai laimėjo ATP 500 turnyrą Rio De Žaneire, o praėjusiame rate sugebėjo tėkšti antausį šeštą skirstymą turėjusiam A.Rubliovui.

Po keleto valandų paaiškėjo ir F.Tiafoe varžovas pusfinalyje.

Juo tapo nesustabdomas Daniilas Medvedevas (ATP-6), kuris 6:3, 7:5 įveikė ispaną Alejandro Davidovichių Fokiną (ATP-28) ir iškovojo jau 18-tąją pergalę iš eilės.

Buvusi pirmoji pasaulio raketė mače prieš Alexanderį Zverevą stipriai kryptelėjo savo čiurną ir nežinojo, ar galės tęsti savo pasirodymą turnyre, tačiau fizinės problemos ruso ketvirtfinalyje stipriai nekamavo.

„Džiaugiuosi, kad čiurnos stipriai neskaudėjo, nes apšilimas buvo ganėtinai skausmingas. Žinojau, kad žaisiu, žinojau, kad bandysiu. Stengiausi apšilti kiek įmanoma ilgiau, išgėriau nuskausminamųjų, tai tikriausiai padėjo, kadangi mačo eigoje jaučiausi vis geriau“, – dėstė jis.

Nors 27-erių tenisininkas per savo karjerą, skirtingai nei F.Tiafoe, yra pasiekęs kur kas daugiau nei vieną „Masters“ pusfinalį, Indian Velse šį etapą jis pasiekė taip pat pirmą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius