Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 09 07

Pirmojo „Didžiojo kirčio“ titulo reikės palaukti: N.Kyrgiosui – antausis ketvirtfinalyje

Įveikus geriausią planetos tenisininką ir iškritus Rafaeliui Nadaliui būtent Nickas Kyrgiosas (ATP-25) buvo įvardijamas kaip pagrindinis pretendentas laimėti „US Open“ čempionatą, tačiau australas nepateisino lūkesčių ir sensacingai krito turnyro ketvirtfinalyje.
Nickas Kyrgiosas ir Karenas Chačanovas
Nickas Kyrgiosas ir Karenas Chačanovas / „Scanpix“ nuotr.

Permainingame penkių setų mūšyje Australijos teniso superžvaigždė rezultatu 5:7, 6:4, 5:7, 7:6(3), 4:6 krito nuo ruso Kareno Chačanovo (ATP-31), kuris patyliukais nužygiavo iki savo pirmojo karjeros „Didžiojo kirčio“ pusfinalio.

3 valandas ir 39 minutes trukusiame trileryje iš abiejų tenisininkų netrūko įspūdingų padavimų – australas atliko 31 ace'ą, rusas – 30.

Nepriekaištingą ketvirtojo seto pratęsimą sužaidęs N.Kyrgiosas į lemiamą partiją žengė kaip aiškus favoritas, susilaukęs ir kur kas šiltesnio Niujorko publikos palaikymo, tačiau jau pirmajame geime tenisininkas pralaimėjo savo padavimus ir į mačą nebesugrįžo.

26-erių Rusijos tenisininkas iki šių „US Open“ pirmenybių po sykį buvo pasiekęs ketvirtfinalius Vimbldone ir „Roland Garros“ turnyre, tačiau būtent Jungtinėse Amerikos Valstijose pirmą kartą peržengė šį barjerą.

2018 metais K.Chačanovas pribloškė laimėdamas Paryžiaus „Masters“ turnyrą ir pirmą kartą patekdamas tarp dešimties geriausių planetos tenisininkų, tačiau pastaraisiais sezonais žaidė žemiau savo galimybių ribos ir galiausiai iškrito iš pirmojo 30-uko.

Dabar rusas neabejotinai sugrįš į TOP 20, o sėkmingai susiklosčius aplinkybėms gali ir vėl būti pirmojo dešimtuko atstovu.

Kelias iki pusfinalio K.Chačanovui tikrai nebuvo rožėmis klotas – pirmajame ir antrajame etapuose prieš žemiau reitinguotus varžovus jam prireikė keturių setų, trečiajame rate jis atsilikinėjo prieš talentingą britą Jacką Draperį, tačiau pastarasis patyrė traumą, o aštuntfinalyje Karenas išgyveno dar vieną penkių setų dramą prieš Pablo Carreno Busta.

Savo ruožtu N.Kyrgiosui, kuris Vimbldone pasiekė pirmą karjeros „Grand Slam“ finalą, o kitą savaitę ATP reitinge kils bent į 19-ąją poziciją, šis sezonas greičiausiai yra baigtas. Australas ne sykį atviravo, kad yra išsiilgęs namų ir toliau planuoja žaisti tik tam tikrus svarbiausius turnyrus.

K.Chačanovo varžovu pusfinalyje bus norvegas Casperas Ruudas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius