Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 04

Trys titulai per tris savaites – D.Medvedevas liko nesustabdytas Dubajuje

Tiesiog fantastišką trijų savaičių atkarpą žaidžiantis Daniilas Medvedevas (ATP-7) tapo Dubajuje vykstančio ATP 500 serijos turnyro „Dubai Duty Free Tennis Championships“ čempionu.
Daniilas Medvedevas
Daniilas Medvedevas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Didžiajame vyrų vienetų turnyro finale D.Medvedevo pranašumas abejonių nekėlė niekam – jis vos per 1 valandą ir 8 minutes rezultatu 6:2, 6:2 sutriuškino Andrejų Rubliovą (ATP-6).

Iš pergalingo kelio išsukti neketinančiam 27-erIų tenisininkui tai trečiasis laimėtas turnyras per pastarąsias tris savaites – į Dubajų jis atvyko po pergalingų žygių Roterdame ir Dohoje, iš viso iškovodamas 14 pergalių iš eilės.

Skaičiuojant nuo 2011-ųjų be D.Medvedevo tik dar dviem tenisininkams – Casperui Ruudui ir Felixui Auger-Aliassime'ui – yra pavykę čempionais ATP ture tapti tris savaites paeiliui.

„Jausmas puikus, nes sezono startas nebuvo idealus. Tenise – kuomet nelaimi mačų, kyla abejonių. Dabar viskas atrodo kur kas geriau. Esu labai patenkintas pastarosiomis trimis savaitėmis ir su nekantrumu laukiu kitų“, – kalbėjo čempionas.

Apskritai buvusiai pirmai pasaulio raketei tai jau 18-asis laimėtas ATP turnyras. Beveik 534 tūkstančius JAV dolerių ir 500 ATP reitingo taškų iškovojęs tenisininkas ATP reitinge pakils į šeštą vietą aplenkdamas būtent A.Rubliovą.

Pagal iškovotas pergales šiemet D.Medvedevas jau yra pirmas – su 19 laimėjimų jis lenkia Cameroną Norrie (18), kiek tolėliau rikiuojasi Novakas Džokovičius (15), Tayloras Fritzas (14) bei Stefanos Tsitsipas (13).

Daugelis teniso entuziastų greičiausiai sutiktų, kad tikrasis finalas Dubajuje vyko penktadienį, kuomet D.Medvedevas įrašė pirmą šio sezono pralaimėjimą jau minėtajam N.Džokovičiui.

A.Rubliovo pasirodymas turnyre bus įvertintas 300 ATP reitingo taškų ir solidžia 287 tūkst. JAV dolerių premija. Tenisininkui nepavyko prisijungti prie N.Džokovičiaus ir Rogerio Federerio, kuriems vieninteliams yra pavykę apginti čempiono titulą Dubajuje.

Dabar geriausi planetos žaidėjai kelsis į Jungtines Amerikos Valstijas, kur jau netrukus prasidės Indian Velso, o tuomet ir Majamio „Masters“ turnyrai.

VIDEO: Andrey Rublev vs Daniil Medvedev For The Dubai Crown! | Dubai 2023 Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius