Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 13

„US Open“ finale – istorinis D.Medvedevo triumfas ir N.Džokovičiaus įsiūtis

Paskutinis „Didžiojo kirčio“ finalas šiemet vienaip, ar kitaip vis tiek būtų tapęs istorinis. Arba Novakas Džokovičius surinkęs visus „Didžiojo kirčio“ titulus per vienerius metus, arba Daniilas Medvedevas pirmą kartą tapęs šių prestižinių varžybų čempionu.
Novakas Džokovičius liejo apmaudą.
Novakas Džokovičius liejo apmaudą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Favoritu buvo laikomas N.Džokovičius (ATP-1). Geriausias pasaulio tenisininkas šiemet netgi turėjo istorinį šansą laimėti auksinį „Didįjį kirtį“ – visus keturis svarbiausias turnyrus plius olimpines žaidynes.

Tačiau planai pradėjo griūti dar Tokijuje. Pralaimėjęs olimpiados pusfinalyje, vėliau ir mažajame finale, serbas sugriuvo ir didžiajame finale Niujorke.

Iš pykčio raketę daužęs ir laužęs geriausias pasaulio tenisininkas lemiamame „US Open“ mače 4:6, 4:6, 4:6 turėjo pripažinti antrosios planetos raketės D.Medvedevo (ATP-2) pranašumą.

25-erių rusui – tai pirmasis karjeros „Didžiojo kirčio“ čempiono titulas. Su juo jam atiteko ir 2,5 mln. JAV dolerių čekis iš rekordinio šiemet – net 57,5 mln. JAV dolerių prizų fondo.

D.Medvedevui tai buvo ketvirtoji karjeros pergalė prieš N.Džokovičių per 9 tarpusavio mačus. Bet tik pirmoji „Didžiojo kirčio“ varžybose.

Tuo metu N.Džokovičius liejo ir ašaras, ir įsiūtį. Jam nepavyko užbaigti tobulo „Didžiojo kirčio“ sezono. Triumfavęs Melburne, Paryžiuje ir Vimbledone, jis suklupo Niujorke.

Vieninteliu visus „Didžiojo kirčio“ turnyrus per vienerius metus laimėjusiu vyrų žaidėju šiuolaikinio teniso istorijoje išliko australas Rodas Laveris. Jis tai padarė dar 1969-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius