Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

G.Titenis ir A.Šidlauskas po prisvilusio pirmo blyno negailėjo sau kritikos

Iš didelio debesies mažas lietus. Kopenhagoje trečiadienio rytą prasidėjusio Europos plaukimo trumpajame baseine (25 m) čempionato krikštas vieniems rinktinės lyderių Giedriui Titeniui ir Andriui Šidlauskui stipriai nenusisekė.
Giedrius Titenis
Giedrius Titenis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Šeštajame 50 metrų krūtine atrankos plaukime kartu su visu šios rungties žvaigždynu plaukę abu Lietuvos atstovai perdegė ir į vakare vyksiantį pusfinalį nepateko.

G.Titenis distancijoje užtruko 26,90 sek., atrankos plaukime buvo šeštas, o bendroje įskaitoje užėmė 18 vietą.

Atėjęs į mišrią zoną pabendrauti su žiniasklaida, anykštėnas neramiai žvalgėsi į monitorius ir skaičiavo, kiek jam trūko iki pusfinalio. Bet rezultatai neguodė – nuo kito etapo jį skyrė vos 0,09 sek.

Nežinau, kas įvyko. Praplaukiau tragiškai.

„Nežinau, kas įvyko. Praplaukiau tragiškai. Neįsivaizduoju, kas nutiko. Startas, posūkis, pats plaukimas – viskas buvo blogai“, – saviplakos sau po finišo negailėjo sportininkas.

G.Titenis išreiškė viltį, kad kitose distancijoje seksis geriau. Kopenhagoje jis dar plaukdamas krūtine startuos 100 ir 200 metrų distancijose.

„Sunku pasakyti, kodėl taip įvyko. Iki starto viskas buvo puiku, apšilime jaučiausi labai gerai. Tiesiog... Net pats nežinau kas čia bu,vo“, – kalbėjo atletas.

A.Šidlauskui sekėsi dar prasčiau – 27,31 sek, aštuntas rezultatas savo plaukime ir 35 vieta.

Asmeninio archyvo nuotr./Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, Deividas Margevičius ir Gytis Stankevičius
Asmeninio archyvo nuotr./Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, Deividas Margevičius ir Gytis Stankevičius

„Buvau šiek tiek pavargęs po kelionės. Nesugebėjau atgauti jėgų, normaliai neišsimiegojau. Dar prisidėjo tokie dalykai kaip nusiskutimas ar pavalgymas. Poilsio buvo tikrai nedaug. Tikiuosi, kad ketvirtadienį 200 metrų distancijoje seksis kur kas geriau“, – vylėsi A.Šidlauskas.

Priminsime, kad į Kopenhagą A.Šidlauskas kartu su dar trimis Lietuvos plaukikais atskrido po varginančios kelionės, kai pirmadienį dėl audros Malagos oro uoste turėjo laukti daugiau nei 5 valandas.

Nepavykus gauti bilietų į vakarinį tos dienos skrydį, Andrius buvo priverstas keliauti į baseiną ir į Daniją jis išvyko tik čempionato išvakarėse.

Paskutinę repeticiją sportininkui teko daryti vos 12 metrų ilgio viešbučio SPA baseine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius