Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 22 /17:02

Geriausiu metų kanojininku tapo olimpinį kelialapį iškovojęs Henrikas Žustautas

Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos (LBKIF) bei portalo 15min.lt surengtuose geriausių sportininkų rinkimuose daugiausia skaitytojų (beveik 40 proc.) balsų surinko baidarininkų dvivietė – Ričardas Nekrošius ir Andrejus Olijnikas. Vis dėlto, susumavus skaitytojų ir LBKIF ekspertų balsus, bendroje įskaitoje nugalėjo Henrikas Žustautas.
Henrikas Žustautas
Henrikas Žustautas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iš viso apklausoje balsavo 2837 portalo 15min.lt skaitytojai ir net 37 proc. jų pasirinko R.Nekrošiaus ir A.Olijniko kandidatūrą.

Pasaulio ir Europos čempionatuose į finalus patekę ir 7-ąsias vietas užėmė sportininkai sporto sirgalių simpatijų įskaitoje aplenkė garsiausius šio sporto atstovus Lietuvoje – Henriką Žustautą ir Jevgenijų Šukliną.

Vis dėlto penki federacijos ekspertai pirmąją vietą už 2015 metų rezultatus skyrė H.Žustautui, kuris bendroje įskaitoje ir tapo geriausiu.

„Mačiau, kad portalo apklausoje nelaimėjau, tačiau vis tiek tikėjausi būti geriausiu. Kai prieš dvejus metus buvo sukurtas šis prizas ir jį laimėjo J.Šuklinas, pasakiau sau, kad laimėsiu ir aš.

Pernai buvau geriausiu jaunių ir jaunimo kategorijoje, tad motyvacija laimėti dar labiau padidėjo“, – apie prizo svarbą kalbėjo H.Žustautas.

H.Žustautas šiemet laimėjo pasaulio jaunimo čempiono titulą, Europos žaidynių auksą, pasaulio taurės žaidynių auksą, o pasaulio čempionate užėmė penktąją vietą, kas lėmė olimpinį kelialapį.

21-erių H.Žustautas taip pat laimėjo ir geriausio jaunojo sportininko (iki 24-erių metų) kategorijoje.

Antrąją vietą pagal ekspertų balsavimą užėmė Ignas Navakauskas, o trečiąją – baidarininkų dvivietė – Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas.

Pastarieji atletai tapo Europos čempionato prizininkais. Ekspertų ir skaitytojų balsavimas lėmė po 50 procentų galutinio rezultato.

Bendroje įskaitoje antrąją-trečiąją vietą pasidalijo abi minėtos dvivietės

Šiemet, be H.Žustauto, olimpinį kelialapį iškovojo ir I.Navakauskas. Baidarių ir kanojų irklavimo sporte kelialapius sportininkai iškovojo ne asmeninius, o šaliai.

Ričardas Nekročius ir Andrejus Olijnikas
Ričardas Nekročius ir Andrejus Olijnikas

Skaitytojų balsavimo rezultatai:

Ričardas Nekrošius ir Andrejus Olijnikas surinko 1041 balsą (37 proc.), H.Žustautas – 770 balsų (20 proc.), o J.Šuklinas – 345 (12 proc.). Nedaug nuo pastarojo atsiliko ir 309 balsus surinkę A.Lankas bei E.Ramanauskas (11 proc.).

Ignui Navakauskui nubiro 250 balsų (9 proc.), o dar 120 balsų sulaukė Vadimas Korobovas (4 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius