Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kraujo spalvos tvenkinyje plaukusi R.Meilutytė: „Rusijos žiauri agresija negali tapti norma“

Trečiadienio rytą vienas iš tvenkinių šalia Rusijos ambasados Vilniuje, Ukrainos Didvyrių gatvėje, nusidažė kraujo spalva. Čia surengtas performansas, kurio metu, kaip teigė jo organizatorės, „olimpinės čempionės Rūtos Meilutytės viltingas plaukimas per kraują simbolizuoja nuolatines, nepailstančias, nenutrūkstančias pastangas (iš)plaukti“.
Meninis performansas „Swimming Through“ su Rūta Meilutyte prie Rusijos ambasados
Meninis performansas „Swimming Through“ su Rūta Meilutyte prie Rusijos ambasados / Organizatorių nuotr.

„Meninis performansas „Swimming Through“ (liet. „(iš)plaukti“), vykęs šalia Rusijos ambasados Vilniuje, siekia skatinti imtis aktyvesnių veiksmų gelbstint Ukrainos žmones nuo Rusijos vykdomo genocido. Tai kvietimas nenusisukti nuo skausmo, nelikti abejingu stebėtoju.

Tai kvietimas ir toliau ginti šiuo metu kankinamus, prievartaujamus, žudomus žmonės, pamatines demokratines vertybes, teisę į laisvę bei gyvybę. Dabar svarbiau nei bet kada nepanirti į nejautrą nuo mus pasiekiančių masinių žudynių vaizdų. Neleiskime, kad Rusijos vykdomų karo nusikaltimų siaubas prarastų galią mus žeisti, kelti mums skausmą ir taptų nauja norma“, – apie trečiadienio rytą surengtą performansą teigė jo sumanytojai.

Idėją sugalvojo ir įgyvendino Berta Tilmantaitė, Neringa Rekašiūtė, R.Meilutytė ir Aurelija Urbonavičiūtė.

Kiek vėliau R.Meilutytė tviteryje pasidalijo nuotraukomis iš šio renginio ir aiškiai išsakė savo poziciją.

„Kruviname tvenkinyje pabrėžiama Rusijos atsakomybė už karo nusikaltimus prieš ukrainiečius. Sunku išlaikyti viltį, kai tokios šalys kaip Vokietija renkasi pinigus, o ne žmones ir sankcijas prieš agresorių. Svarbu nenuleisti rankų matant siaubingus masinių ukrainiečių žudynių vaizdus ir jų skausmą. Nesibaigiantys žiaurumai, kuriuos Rusija primetė Ukrainos žemei, negali tapti norma“, – žinutę siuntė olimpinė čempionė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius