-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 27 /16:14

Lyg patranka starte šovęs A.Šidlauskas: „Mes mėgėjai pradėti pasaulio rekordais“

Andrius Šidlauskas pratęsė savo sėkmingą pasirodymą Tokijo olimpinėse žaidynėse. Lietuvos plaukikas jau antroje rungtyje prasimušė į pusfinalį. Bet 200 m plaukimo krūtine atrankoje panevėžiečiui netrūko įtampos.

Paskutiniajame penktajame atrankos plaukime 24-erių plaukikas distanciją įveikė per 2:09.56 min. ir savo plaukime užėmė šeštą vietą.

Bendroje įskaitoje A.Šidlauskas užėmė 13-ąją vietą, kuri garantavo kelialapį į šios rungties pusfinalį.

Savo plaukime lietuvis startavo labai agresyviai ir didžiąją jo dalį pirmavo – likus 50 m iki distancijos pabaigos dar buvo pirmas, tačiau paskutiniuose metruose į priekį užleido penkis varžovus.

Po pirmųjų 100 metrų A.Šidlausko tempas netgi lenkė pasaulio rekordą.

Kas nutiko, kad taip įspūdingai pradėjęs lietuvis galiausiai tik per kelias sekundės dalis prasibrovė į pusfinalį?

„Mes mėgėjai pradėti pasaulio rekordais, – juokdamasis ir prisimindamas nesėkme pasibaigusį Dano Rapšio plaukimą 400 m laisvuoju stiliumi atrankoje sakė A.Šidlauskas. – Kažkaip pats nežinau – buvo kažkoks jėgų prietrūkstis. Nesijaučiau kažkoks labai galingas, bet sakiau, kad reikia pabandyti, gal kažkaip išeis. Pravariau 150 metrų, mačiau, kad lyderiavau, o per paskutinius 50 m galvojau „viskas“.

Pravariau 150 metrų, mačiau, kad lyderiavau, o per paskutinius 50 m galvojau „viskas“

Svarbiausia, kad gerai baigėsi, pavyko prasibrauti į pusfinalį. Vėl tryliktu numeriu. Buvau netoli asmeninio rekordo. Esu laimingas, bet gal reikės rytoj pusfinalyje pakeisti taktiką, nes tikrai nelabai kokia išėjo. O rytoj ryte pabandysime kažką kito. Galbūt pradžią, pirmus 100 metrų galingiau, po to ramiau, reikėtų pasilikti jėgų finišui, nes dabar likus 15 metrų nusėdau, pradėjau iš paskutinių jėgų kapoti, mačiau, kad žmonės iš šonų jau pradėjo mane lenkti.

Labai norėjau pabandyti įvairovę. Gal ne Tokijo žaidynėse reikia mėginti, bet pagalvojau, kad gal išeis padaryti „vau“ dalyką. Gal per daug pasitikėjau savimi, aišku, smagu, kad viskas išėjo į gerą.“

Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Andrius Šidlauskas
Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Andrius Šidlauskas

Geriausią rezultatą atrankos plaukimuose užfiksavo pirmą vietą ketvirtajame plaukime pasidaliję australas Izaacas Stubblety-Cookas ir olandas Arno Camminga (2:07.37).

Paskutinį 16-ąjį bilietą į pusfinalį pačiupęs britas Rossas Murdochas nuo lietuvio atsiliko per 0,39 sek.

A.Šidlauskas pasidalino mintimis ir apie D.Rapšio pasirodymą antradienį anksti ryte vykusiame 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale. Ten medalio tikėjęsis A.Šidlausko kraštietis iš Panevėžio liko tik aštuntas.

Bet 24-erių plaukikas iš bičiulio nesėkmės nedaro tragedijos.

„Dviprasmiška reakcija. Aišku, ir aštuntą vietą užimti pasaulyje yra aukštas pasiekimas. Pats jis truputį nuliūdęs, bet tuo pačiu ir džiaugiasi – nieko čia nėra blogo. Reikia atiduoti pagarbą kitiems žmonėms, nes jie tiek treniravosi, pasiekė tokius aukštus rezultatus. Pirmų keturių plaukikų laikai buvo kosminiai, tikrai nereikia nusiminti“, – pabrėžė A.Šidlauskas.

Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Danas Rapšys
Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Danas Rapšys

Jo rungties pusfinaliai startuos trečiadienį, 5:21 val. Lietuvos laiku.

Tai buvo jau antroji A.Šidlausko rungtis Tokijuje. Priminsime, kad lietuvis sėkmingai įveikė dvigubai trumpesnės distancijos (100 m) plaukimo krūtine atranką ir pateko į pusfinalį.

Pusfinalyje jis rimčiau pasipriešinti varžovams nesugebėjo ir galiausiai dalinosi 13-14 vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius