Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos plaukikas daužėsi į taką atvirame baseine: „Pirmas kartas gyvenime“

Saulė, dangaus žydrynė, istorinė aplinka. Nors Europos plaukimo čempionatas vyksta įstabaus grožio „Foro Italico“ sporto komplekse, ne visiems lenktynės atvirame 50 metrų baseine yra paprastos.
Erikas Grigaitis
Erikas Grigaitis / Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr.

Erikas Grigaitis paskutinis iš Lietuvos plaukikų penktadienio rytą išlipo iš varžybų Romos baseine.

Pirmąją Europos plaukimo čempionato dieną 15min jau rašė apie legendinį „Foro Italico“ baseiną, kuris vieniems atrodo magiškas, kitiems – rekordinis.

Tačiau nugara plaukiantiems atletams daug sunkiau nei tiems, kurie plaukia krūtine, peteliške ar laisvuoju stiliumi – šiais stiliais plaukiant gali orientuotis pagal linijas, esančias baseino dugne. Plaukiant nugara akimis susirasti orientyrą sunkiau arba neįmanoma.

„Plaukiau, bet nieko nejaučiau – nė grybšnio, nė vandens. Be to, nėra lubų, tad didelė baimė atsitrenkti į taką. Nepratęs plaukti atvirame baseine, tad ir rezultatas ne pats geriausias“, – nusivylimo neslėpė Erikas Grigaitis.

Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Erikas Grigaitis
Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Erikas Grigaitis

19-metis plaukikas penktadienį 200 metrų nugara atrankoje buvo 23-ias, distanciją įveikęs per 2 min. 2,06 sek.

Tai daugiau nei dviem sekundėmis lėčiau nei jo sezono rekordas, bet ir priežastis yra aiški – atviras baseinas, kokiame jaunam plaukikui nėra tekę varžytis.

„Pirmas kartas gyvenime, anksčiau neteko, – sakė E.Grigaitis. – Plaukiau atvirame baseine dabar per stovyklą Maljorkoje, ten niekaip nepavyko įprasti plaukti tako viduriu – vis daužiausi į tako virvę. Dabar irgi ne kartą paliečiau.“

Įprastai varžybos vyksta uždaruose baseinuose, kuriuose lengviau skrosti vandenį tiesiai.

„Uždarose patalpose yra lubos, ten būna linija ar dar kas nors, pagal ką gali orientuotis. O čia – tiesiog dangus, negali orientuotis. Dar ir saulė spigina, – sakė E.Grigaitis. – Ketvirtame ar penktame takelyje dar įmanoma būtų plaukti, nes yra linija, pagal kurią kamera važinėja – ten dar gali matyti. O takuose krašto nesimato.“

K.Rimkaus nuotr./„Foro Italico“ baseinas Romoje
K.Rimkaus nuotr./„Foro Italico“ baseinas Romoje

Po žaibų ir lietaus naktį penktadienio rytas Romoje dar nebuvo toks karštas, kokios pastarosiomis dienomis būna popietės, kai temperatūra Italijos sostinėje įkaista virš 30 laipsnių.

Kai kuriems atletams šiluma patinka ir tinka, bet E.Grigaitis prastai jautėsi dar Maljorkoje, kur Lietuvos plaukimo rinktinė rengė treniruočių stovyklą, norėdama priprasti prie atviro baseino ir šilumos.

„Man Maljorkoje nebuvo gerai. Buvo labai prastai, dėl karščio pakilo spaudimas. Aš ten labai pavargau, išsekau dėl šilto vandens ir oro. Dabar Romoje per kelias dienas kiek atsigavau.

Čia vandens temperatūra gera, standartinė (27–28 laipsniai), o Maljorkoje buvo virš 30 laipsnių“, – pasakojo E.Grigaitis, Romoje dar startuosiantis kitose rungtyse nugara bei vyrų kombinuotoje estafetėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius