-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos rinktinė Europos plaukimo čempionate – be Dano Rapšio

Lietuvos plaukimo federacijos Vykdomasis komitetas patvirtino šalies rinktinę, kuri ateinantį mėnesį dalyvaus Europos plaukimo čempionate trumpajame (25 m) baseine.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr.

Iki spalio 10 dienos sportininkai dar galėjo vykdyti čempionato normatyvus ir užfiksuoti „pakartojimo rezultatus“, pasiektus varžybose nuo šių metų rugsėjo 1 dienos (išsamius atrankos kriterijus galima rasti čia).

Lapkričio 2–7 dienomis Kazanėje, Rusijoje, varžysis penki šalies plaukikai – Simonas Bilis, Kotryna Teterevkova, Aleksas Savickas, Tomas Navikonis ir Jokūbas Keblys.

Europos čempiono titulo negins Danas Rapšys, kuris kartu su Andriumi Šidlausku jau kitą savaitgalį Dohoje, Katare, pratęs pasirodymą FINA pasaulio plaukimo taurės varžybose ir toliau ruošis gruodį Abu Dabyje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, vyksiančiam Pasaulio plaukimo čempionatui trumpajame baseine.

S.Bilis ir K.Teterevkova naują sezoną po olimpinių žaidynių pradėjo Neapolyje, Italijoje, startuodami Tarptautinėje plaukimo lygoje (ISL). Abi lietuvių atstovaujamos ISL komandos sėkmingai pateko į atkrintamąsias sezono varžybas, kurių startas numatytas jau pasibaigus šiam Europos čempionatui.

A.Savickas, T.Navikonis ir J.Keblys spalio 7–9 dienomis dalyvavo antrajame Pasaulio taurės etape Budapešte, Vengrijoje, kur taip pat turėjo galimybę pasivaržyti ir pasitikrinti savo jėgas su kitų šalių plaukikais.

Kartu su sportininkais į Kazanę vyks vyr. treneris Žilvinas Ovsiukas, treneriai Paulius Povilionis ir Michailas Romanovskis, masažuotoja Indrė Kalnutė ir komandos vadovas Justas Achramavičius.

Lietuvos plaukimo federacija primena, kad praėjusiame čempionate Glazge, Jungtinėje Karalystėje, mūsų šaliai atstovavo šeši sportininkai. Tąkart finaluose plaukė Simonas Bilis (5 vieta – 50 m l. stiliumi, 7 vieta – 100 m l. stiliumi) ir Danas Rapšys, iškovojęs du aukso medalius 200 ir 400 m plaukimo l. stiliumi rungtyse.

Lietuvos delegacija Europos čempionate

1 Simonas Bilis Sportininkas Panevėžio „Žemyna“
2 Kotryna Teterevkova Sportininkė Vilniaus MSC
3 Aleksas Savickas Sportininkas Panevėžio „Žemyna“
4 Tomas Navikonis Sportininkas Panevėžio „Žemyna“
5 Jokūbas Keblys Sportininkas Panevėžio „Žemyna“
Žilvinas Ovsiukas Vyr. treneris
Paulius Povilionis Treneris
Indrė Kalnutė Masažuotoja
Justas Achramavičius Vadovas
Michailas Romanovskis Treneris (iš K. Teterevkovos krepšelio)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius