Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lilly King: mergina, kuri gali pranokti Rūtą Meilutytę ir Juliją Jefimovą

Nors prieš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių 100 metrų krūtine finalą Lietuvoje garsiausiai skamba Rūtos Meilutytės ir Julijos Jefimovos pavardės, šios rungties favorite yra laikoma 19-metė Lilly King.
Lilly King
Lilly King / „Scanpix“ nuotr.

Amerikietė šiais metais tiesiog įsiveržė į plaukimo elitą. Atrankos ir pusfinalio plaukimai Rio de Žaneire dar kartą parodė, kad L.King nori tapti naująja šios rungties karaliene ir išstumti Londono olimpinę čempionę Rūtą Meilutytę.

Tiesa, dėl vieno sutaria tiek lietuvė, tiek amerikietė – Julijai Jefimovai šalia jų finale ne vieta. Kol R.Meilutytė lakoniškai pareiškė, kad rusės olimpinėse žaidynėse būti neturėtų, L.King buvo daug griežtesnė.

J.Jefimova, teisę dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse gavusi tik paskutinę akimirką, laimėjo pirmąjį pusfinalio plaukimą ir prieš kameras demonstratyviai pamojavo iškeltu pirštu. Suprask, „aš geriausia“.

„Tu mojuoji pirštu kaip numeris vienas, ir tu buvai pagauta dėl dopingo vartojimo. Nesu jos gerbėja“, – taip apie J.Jefimovą, kuri prieš plaukimą buvo nušvilpta, pasisakė amerikietė.

Amerikiečių žiniasklaida šios rungties finalą jau vadina savotišku Šaltuoju karu tarp Rusijos ir JAV.

Pusfinalyje L.King buvo greičiausia – finišavo per 1:05,70 min ir yra laikoma favorite iškovoti aukso medalį. Nors mažiau plaukimu besidomintiems žiūrovams, tai galėjo tapti staigmena, ekspertai dar prieš olimpines žaidynes kabino medalį ant amerikietės kaklo.

Būtent jai priklauso geriausias šio sezono rezultatas pasaulyje – 1:05,20. Jis buvo užfiksuotas JAV olimpinės rinktinės atrankoje, kur L.King ir užsitikrino kelialapį į Rio.

Taip pat gerai amerikietė plaukia ir dvigubai ilgesnėje distancijoje, todėl su J.Jefimova susitiks akis į akį ir dar kartą.

Ne saldi mergina

„Tokia jau mano asmenybė. Aš nesu maža saldi mergaitė. Aš ne tokia. Jei man reiks sukurti gaisrą sau po užpakaliu ar kam nors kitam, aš tai padarysiu“, – apie save kalbėjo pati JAV plaukimo žvaigždutė.

L.King likimas buvo parašytas dar vaikystėje. Į baseiną ją priviliojo mama Ginny, kuri pati buvo plaukikė. Jos tėvas Markas buvo bėgikas, o jaunasis brolis Alexas kol kas yra ir plaukikas, ir lengvaatletis ir renkasi savo kelią.

Beje, amerikietės tėvai taip tikėjo savo dukters sėkme, kad likus mėnesiui iki olimpinės atrankos, jau turėjo bilietus į Rio.

„Stengiuosi neverkti, kai apie tai kalbu. Nuostabus jausmas matyti, kaip tavo vaikui yra atlyginama už sunkų darbą ir ilgas valandas. Nėra nieko geriau“, – kalbėjo plaukikės mama.

R.Meilutytė 15-os jau buvo olimpinė čempionė, o L.King tik sulaukusi 12-os pradėjo demonstruoti geresnius rezultatus. Iki tol ji niekaip negalėjo ištobulinti savo technikos.

„Norėjau plaukti, nes mano mama buvo plaukikė. Prisimenu, kad pradėjau plaukti septynerių. Buvau labai lėta. Buvau lėta iki 12-os metų. Tai buvo labai ilgas procesas“, – apie sunkų kelią pasakojo pati plaukikė.

„Scanpix“ nuotr./Lilly King
„Scanpix“ nuotr./Lilly King

Nusiramina su šunimis

L.King prisipažino, kad yra didžiulė šunų gerbėja. Jei nebūtų plaukikė, ji galėtų auginti net dešimt jų. Tačiau kol kas ji turi tik vieną geriausią draugą – skaliką, vardu Spindulėlį.

Šunų pagalba ji pasitelkia ir vardan ramybės baseine. Prieš olimpinę atranką ji net leido laiką su terapijai skirtais šunimis.

L.King taip pat yra didelė „Coca-Colos“ gerbėja. Anot jaunosios plaukikės, ji išgeria po skardinę prieš kiekvieną startą.

"Hey Lil, if you break 30 in this 50 breast we'll go get chili dogs." - @raylooze

A photo posted by Lilly King (@_king_lil) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius