Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpinis čempionas pasakojo apie savijautą per koronavirusą: be jėgų valandų valandas

​​​​​​​Net jei esi sveikas ir jaunas, – saugokis. Tokia žinutę siunčia 2012 metų olimpinis plaukimo čempionas Cameronas van der Burghas, pats dėl koronaviruso praleidęs lovoje 14 dienų. „Tai pats baisiausias virusas, kokį esu patyręs“, – rašė 31 metų Pietų Afrikos Respublikos plaukikas.
Cameronas van der Burghas
Cameronas van der Burghas / „Scanpix“ nuotr.

C.Van der Burghas, baigęs savo šlovingą karjerą 2018 metais, išplatino seriją žinučių socialiniame tinkle, apibūdinęs savijautą po to, kai turėjo reikalų su koronavirusu dvi savaites.

„Nors dauguma simptomų (kaip ekstremalus karštis) praėjo lengvai, aš susidūriau su rimtu nuovargiu ir nuolatiniu kosuliu, kurio negalėjau suvaldyti, – rašė Pietų Afrikos atletas. – Bet kuri fizinė veikla, kaip vaikščiojimas, palikdavo mane bejėgį valandų valandas.“

C.Van der Burghas rašė, kad sportininkai „veda save į nereikalingą riziką“ toliau sportuodami ir ruošdamiesi olimpinėms žaidynėms, nes vis dar nėra aišku, ar jos vyks numatytu laiku (liepos 24-rugpjūčio 9 d.).

„Tie atletai, kurie užsikrės virusu, bet bandys skubėti atgal į treniruotes, veikiausiai praras dar daugiau laiko, – rašė jis. – COVID 19 – ne juokas!“

31 metų C.van der Burghas yra laimėjęs auksą 2012 metų olimpinėse žaidynėse Londone ir sidabrą 2016 metų olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire 100 metrų krūtine rungtyje. Jis taip pat yra iškovojęs 6 pasaulio pirmenybių aukso medalius abejose – 50 ir 25 metrų baseinuose. Trumpajame baseine jam priklauso 50 ir 100 metrų krūtine pasaulio rekordai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cameronas van der Burghas iš Pietų Afrikos Respublikos
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cameronas van der Burghas iš Pietų Afrikos Respublikos

Iš Pietų Afrikos kilęs plaukikas dabar gyvena Londone, kur baigęs sportininko karjerą dirba finansų srityje.

Šiuo metu dėl Tokijo olimpinių žaidynių kabo klaustukas – vis tvirtinęs, kad žaidynės vyks laiku, Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) dabar paskelbė, kad per keturias savaites priims galutinį sprendimą.

Kanada pirmoji paskelbė, jog nesiųs savo atletų į Tokiją, jei žaidynės vyks šiais metais. Pasaulyje vis daugiau atletų reikalauja nukelti olimpines žaidynes, nes pasirengimas tapo chaotiškas – Lietuvos plaukikai liko be baseinų.

Koronavirus jau užsikrėtę per 331 tūkst. žmonių visame pasaulyje, daugiau nei 14,4 tūkst. mirė. Apie 100 tūkst. pasveiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius