-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio čempionatas Lietuvai – baigtas: ketveriukė pagriebė bilietą į Tokiją, bet finale neplauks

Lietuvos plaukikų ketvertas paskutinę pasaulio čempionato Pietų Korėjoje dieną uždarė skambiai – nors į finalą nepateko, pagriebė bilietą į 2020-ųjų Tokijo olimpines žaidynes.
Danas Rapšys pasaulio čempionate Kinijoje.
Danas Rapšys pasaulio čempionate Kinijoje. / „Scanpix“/AP nuotr.

Simonas Bilis, Deividas Margevičius, Danas Rapšys ir Andrius Šidlauskas nėrė į baseiną ankstyvą sekmadienio rytą ir varžėsi 4 po 100 metrų kompleksiniu būdu rungtyje.

Lietuviai distanciją įveikė per 3:34,88 min. ir antrajame atrankos plaukime užėmė ketvirtąją vietą.

Vis tik trečiajame plaukime dalyvavusios komandos buvo pajėgesnės ir galutinėje rikiuotėje mūsiškiai smuko į 11-ąją poziciją. Iki finalo jiems pritrūko 0,87 sek.

Geriausiu rezultatu į finalą išplaukė Rusijos komanda, jos laikas – 3:30,72 min., antras liko JAV ketvertas (3:31,93 min., treti – japonai 3:32,34 min.

12-ka greičiausių ketveriukių iškovoja kelialapius į Tokijo olimpines žaidynes, tad lietuviai kelialapius į svarbiausią pasaulio sporto renginį jau turi kišenėje.

„Scanpix“ nuotr./Dano Rapšio triumfas ir apmaudas
„Scanpix“ nuotr./Dano Rapšio triumfas ir apmaudas

D.Rapšys ir A.Šidlauskas juos jau buvo laimėję anksčiau, o D.Margevičius ir S.Bilis tik šiuo plaukimu garantavo sau varžymąsi olimpiadoje.

Tai buvo paskutinė rungtis, kurioje Gvandžou mieste dalyvavo Lietuvos plaukikai.

Mūsų šalies atletai nepelnė nei vieno medalio, nors D.Rapšys buvo per plauką nuo dviejų. Jis atplaukė pirmas 200 metrų laisvuoju stiliumi rungties finale, bet iškart buvo diskvalifikuotas.

Lietuvio rezultatas buvo anuliuotas dėl pranašumo nesuteikusio, bet taisyklėms prieštaraujančio veiksmo prieš pat startą.

Prieš tai vykusiame 400 metrų laisvuoju stiliumi finale lietuvis distanciją įveikė per 3:43.50 min. ir finišavo ketvirtoje pozicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius