Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 21 /19:25

Pasikartojo Budapešto scenarijus: D.Rapšiui – pasaulio taurės sidabras

Dohoje, Katare, vykstančiame trečiajame FINA pasaulio taurės etape Lietuvos plaukimo lyderis Danas Rapšys iškovojo sidabrą.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr.

400 metrų laisvuoju stiliumi rungties finale jis, kaip ir prieš dvi savaites Budapešte, 0,24 sek. pralaimėjo kylančiam Pietų Afrikos Respublikos plaukimo talentui 18-mečiui Matthew Satesui.

Kaip ir įprasta, D.Rapšys startavo galingai. Po pusės distancijos jis pirmavo daugiau nei pusantros sekundės (1,56 sek.), bet lietuvio tempas tada ėmė lėtėti ir pietų afrikietis aplenkė D.Rapšį likus plaukti 50 metrų bei išsaugojo pranašumą iki pat finišo.

M.Sateso laikas – 3 min. 38,64 sek. Aštuoneriais metais vyresnio D.Rašio rezultatas – 3 min. 38,88 sek. Trečią vietą užėmė gerokai atsilikęs 22-ejų estas Kregoras Zirkas (3 min. 42,35 sek.).

Dohoje, vyrų 100 metrų plaukimo krūtine finale, ketvirtadienį plaukė ir Andrius Šidlauskas. Atrankoje jo laikas buvo aštuntas (59,67 sek.), o finale lietuvis užėmė 7 vietą (58,55 sek.).

Pirmas atplaukė olandas Arno Kamminga (56,35 sek.), įveikęs vokietį Fabianą Schwingenschloglį (56,63 sek.) ir rusą Antoną Čupkovą (57,56 sek.).

Penktadienį Katare D.Rapšys ir A.Šidlauskas vėl šoks į baseiną. D.Rapšys plauks 200 m kompleksiniu būdu, o A.Šidlauskas – 50 m krūtine.

Po nesėkmingo pasirodymo Tokijo olimpinėse žaidynėse su treneriu Žilvinu Ovsiuku dirbti pradėjęs D.Rapšys pirmuose dvejuose FINA pasaulio taurės etapuose jau laimėjo 5 medalius – 1 aukso, 3 sidabro ir 1 bronzos.

Kipro Štreimikio ir Vytauto Dranginio nuotr./Danas Rapšys ir Žilvinas Ovsiukas
Kipro Štreimikio ir Vytauto Dranginio nuotr./Danas Rapšys ir Žilvinas Ovsiukas

Ketvirtasis ir finalinis šių metų FINA pasaulio taurės plaukimo etapas bus surengtas Kazanėje, Rusijoje, spalio 28-30 dienomis. Ten kartu su D.Rapšiu ir A.Šidlausku taip pat varžysis Deividas Margevičius, Tomas Navikonis bei Aleksas Savickas.

Primename, kad visi Pasaulio taurės etapai vyksta trumpame (25 m) baseine, o varžybose dalyvaujantys sportininkai gali vykdyti normatyvus į 15-ąjį FINA pasaulio trumpo vandens plaukimo čempionatą. Jis vyks šių metų gruodžio 16-21 d. Abu Dabyje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

20 geriausių kiekvieno etapo plaukikų išsidalins 224 tūkst. JAV dolerių, o dešimčiai geriausių sportininkų, remiantis bendru pasaulio plaukimo taurės reitingu, atiteks dar 556 tūkst. JAV dolerių. Varžybų prizinį fondą iš viso sudaro 1 mln. 452 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius