Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavasarį pilnamete tapsianti Rūta Meilutytė: „Apie ateitį galvosiu tik po olimpiados“

Kėdainiuose penktadienio vakarą Lietuvos plaukimo 90 metų jubiliejaus šventėje dalyvavo ir plaukikė Rūta Meilutytė. Ji kovo 19 d. švęs 18 metų, bet kol kas apie ateitį sakė negalvojanti, tik žinanti, kad tikrai sieks universitetinio išsilavinimo.
Renginio akimirkos
Rūta Meilutytė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Visų pirma reikia baigti mokslus koledže, o apie ateitį galvosiu tik pasibaigus olimpiadai. Tada ir svarstysiu, kokią studijų programą ir kokį universitetą rinktis“, – kalbėjo R.Meilutytė.

Olimpinės vasaros žaidynės vyks 2016 m. Brazilijoje.

R.Meilutytė sakė nerengsianti jokios ypatingos šventės 18 gimtadienio proga. Paklausta, ar laikys vairavimo teises tapusi pilnamete, atsakė: „Anglijoje leidžiama vairuoti nuo 17 metų, bet teisių dar neturiu“.

Sportininkės teigimu, po trumpų atostogų jos forma pakankamai gera. „Po kalėdinio laikotarpio vėl grįžtu į įprastinį treniruočių ritmą, pradėjau sunkiai dirbti. Man smagu grįžti į tą rutiną. Sausio 16 d. su Lietuvos komanda vykstu į dvi savaites truksiančią treniruočių stovyklą Tenerifėje (Ispanija)“, – pasakojo ji.

Prieš plaukikų pagerbimo šventę R.Meilutytė sakė, kad jai didžiausi autoritetai nuo vaikystės buvo 1978 m. pasaulio čempione tapusi Lina Kačiušytė ir 1988 m. Seulo olimpinių žaidynių vicečempionas Raimondas Mažuolis.

„Manau, ir ateityje dar turėsime daug talentingų plaukikų“, – mano R.Meilutytė.

Penktadienio vakarą į Kėdainių areną rinkosi daug plaukimo trenerių, sportininkų, veteranų. Jie apdovanoti garbės ženklais už nuopelnus Lietuvos plaukimui. Rodytas dokumentinis filmas apie Lietuvos plaukimo istoriją.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius