Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 22 /11:48

R.Meilutytė trigubos karūnos nelaimės – praleido ir mylimiausios rungties varžybas

Budapešte (Vengrija) vykstančiame paskutiniame šio sezono „World Aquatics“ pasaulio plaukimo taurės etape sekmadienį Rūta Meilutytė nepasirodė ir 50 m plaukimo krūtine rungties starte.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / „Scanpix“ nuotr.

Penktadienį ir šeštadienį olimpinė čempionė varžybose taip pat nedalyvavo.

Sportininkės treneris Tadas Duškinas teigė, kad pirmąją dieną R.Meilutytė praleido 50 m plaukimo laisvu stiliumi varžybas dėl noro visą dėmesį skirti plaukimui krūtine, o šeštadienį ją nuo starto 100 m plaukimo krūtine rungtyje sulaikė pakilusi temperatūra.

R.Meilutytė laimėjo 50 m plaukimo krūtine rungties varžybas pirmuosiuose pasaulio taurės etapuose Berlyne ir Atėnuose, todėl turėjo galimybę Budapešte iškovoti simbolinę trigubą karūną ir 10 tūkst. JAV dolerių premiją.

Kita Lietuvos atstovė Agnė Šeleikaitė distanciją įveikė per 33,27 sek., atrankoje tarp 43 dalyvių užėmė 16 vietą ir į finalą nepateko.

Greičiausiai atrankoje plaukė italė Benedetta Pilato (29,87 sek.).

Vis dėlto savo atstovų finaluose sekmadienio vakarą Lietuva tikrai turės.

Į finalą jau pateko Erikas Grigaitis, šiandien išbandęs jėgas 100 m plaukimo nugara rungtyje. 20-metis lietuvis baseine užtruko 55,40 sek. ir tarp 53 sportininkų buvo 6-as.

Greičiausiai atrankos varžybose plaukė britas Oliveris Morganas (54,46 sek.).

Pirmas sekmadienį į baseiną tarp lietuvių šoko Saverio Vitas Multinas. Jis 50 m plaukimo peteliške rungties atrankoje distanciją įveikė per 25,59 sek. ir tarp 66 dalyvių užėmė 37 vietą.

Be to, 200 m plaukimo krūtine rungties atrankoje startavo Andrius Šidlauskas. Lietuvos atstovas baseine sugaišo 2 min. 16,67 sek. ir tarp 44 dalyvių liko 10-as.

A.Šidlauskas yra antras atsarginis plaukikas, kuris galėtų dalyvauti finale, jai tokia galimybe nepasinaudotų kažkas iš į jį patekusiųjų.

Netrukus atrankos varžybose dar startuos Danas Rapšys (200 m laisvu stiliumi), kuris Budapešte jau iškovojo bronzos medalius 400 m plaukimo laisvu stiliumi ir 200 m plaukimo kompleksiniu būdu rungtyse.

D.Rapšys taip pat pretenduoja į trigubą karūną, nes 200 m plaukimo laisvu stiliumi varžybas laimėjo tiek Berlyne, tiek Atėnuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius