Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

R.Meilutytė vėl pateko į finalą ir sieks antrosios „Trigubos karūnos“

Indianapolyje (JAV) šiandien baigiasi paskutinis – trečiasis – FINA pasaulio plaukimo taurės etapas, o pirmieji tarp lietuvių atrankos varžybose startavo Rūta Meilutytė ir Andrius Šidlauskas.
Rūta Meilutytė.
Rūta Meilutytė. / AP nuotr.
Temos: 2 Plaukimas Sportas

Moterų 50 m plaukimo krūtine rungties atrankoje R.Meilutytė distanciją įveikė per 30,36 sek., tarp visų dalyvių užėmė antrąją vietą ir tvirtai pateko į finalą.

Greičiau atrankoje plaukė tik amerikietė Lilly King (29,96), o trečią rezultatą pademonstravo slovakė Andrea Podmanikova (30,36).

Šios rungties pasaulio rekordas yra 28,56 sek. ir priklauso jamaikietei Aliai Atkinson.

A.Šidlauskas 200 m plaukimo krūtine rungties atrankoje sugaišo 2 min. 9,43 sek., savo plaukime buvo penktas ir į finalą nepateko. Tarp visų atrankos dalyvių lietuvio rezultatas buvo 17-as.

Greičiausias atrankoje buvo amerikietis Reece'as Whitley, finišą pasiekęs per 2 min. 5,86 sek.

17 val. 21 min. du lietuviai – Danas Rapšys ir Tomas Navikonis – dar dalyvaus 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi atrankos varžybose.

Varžybų Indianapolyje finalai Lietuvos laiku vyks jau po vidurnakčio.

Penktadienį R.Meilutytė tapo 100 metrų plaukimo krūtine čempione ir iškovojo „Trigubą karūną“, kuri skiriama už pergales toje pačioje rungtyje visuose 3 pasaulio taurės etapuose.

Kaunietė taip pat laimėjo ir dviejų pirmųjų etapų 50 m varžybas, tad šiąnakt gali pelnyti savo antrąją „Trigubą karūną“.

Tuo metu D. Rapšys penktadienį iškovojo 200 m plaukimo kompleksiniu būdu sidabrą, o ketvirtadienį taip pat buvo antras 400 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje.

Pasaulio taurės sezono bendrojoje įskaitoje R.Meilutytė po penktadienio varžybų buvo šešta (132,1 tšk.), o D.Rapšys – dešimtas (119,9 tšk.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius