Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sezonui pasirengusi Milda Valčiukaitė: „Norime susigrąžinti titulus“

Jau šį savaitgalį Lietuvos irklavimo rinktinė po ilgo ir varginančio pasirengimo naujam sezonui pirmą kartą dalyvaus tarptautinėse varžybose. Italijoje stipriausi irkluotojai varžysis 29-ojoje Pjediluko („Memorial Paolo D'Aloja“) regatoje. Joje startuos ir stipriausia šalies moterų dvivietė – Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė.
Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė
Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė / Augusto Didžgalvio nuotr.

Pjedilukas tradiciškai yra pirmasis startas lietuviams po ilgoko žiemos miego ir pasirengimo stovyklų. Nuo vasario 9-osios irkluotojai su vienos savaitės pertrauka du mėnesius plušėjo Graikijoje, kur gerino fizinį pasirengimą, techniką ir kitus irklavimo elementus.

„Kiekvieno sezono pradžioje viską pradedame tarsi nuo nulio. Po ilgo žiemos darbo treniruočių salėje sėdome į valtis, nuo kurių ilsėjomės daugiau nei tris mėnesius. Reikėjo susigrąžinti prarastą valties jausmą, kuris dabar su kiekviena treniruote gerėja. Fiziškai esame pasirengusios geriau nei bet kada, belieka susidraugauti su valtimi ir varžybų jauduliu“, – pasakojo M. Valčiukaitė.

M.Valčiukaitė: „Jaučiame kartėlį po 2014 metų sezono, norėtume susigrąžinti Europos čempionių titulą“

Dvivietininkas Rolandas Maščinskas teigė, kad pasirengimas vyksta sklandžiai, džiaugėsi, jog pavyko išvengti traumų.

„Sportinė forma šiuo metu nėra pati geriausia, šiek tiek jaučiamas nuovargis po sunkios treniruočių stovyklos Graikijoje. Pasirengimas vyko sklandžiai, pavyko išvengti traumų, tad viskas gerai“, – sakė R.Maščinskas.

2015 metų sezonas irkluotojams labai svarbus – nuo jo priklausys, kiek sportininkų 2016 metų vasarą dalyvaus Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Kelialapiai į Rio bus dalinami per rugsėjį vyksiantį pasaulio čempionatą, bet prieš jį laukia ne mažiau svarbus startas Europos pirmenybėse Lenkijoje.

„Į Europos čempionatą tikrai nežiūrėsime pro pirštus – jis yra svarbus. Tai geras jėgų pasitikrinimas su varžovais, po jo matysime savo pliusus ir minusus, galėsime paanalizuoti konkurentus. 2015 metais sieksime ne tik iškovoti kelialapį į olimpines žaidynes, bet ir pasiekti kuo aukštesnių rezultatų“, – patikino 2014 metų Europos čempionas R.Maščinskas.

Senojo žemyno aukso medalį 2013 metais iškovojusios M.Valčiukaitė ir D.Vištartaitė pernai vietą ant aukščiausio laiptelio užleido Lenkijos įgulai – Magdalenai Fularczyk ir Nataliai Madaj. Šiemet pirmenybės vyks Lenkijoje, tad susigrąžinti aukščiausią poziciją bus itin sunku.

R.Maščinskas: „2015 metais sieksime ne tik iškovoti kelialapį į olimpines žaidynes, bet ir pasiekti kuo aukštesnių rezultatų“

„Šių metų pagrindinis startas – pasaulio čempionatas, kuriame svarbiausias tikslas bus iškovoti kelialapį į Rio olimpines žaidynes. Tačiau mūsų tikslai tuo neapsiriboja. Jaučiame kartėlį po 2014 metų sezono, norėtume susigrąžinti Europos čempionių titulą bei iškovoti medalį planetos pirmenybėse“, – pasakojo M.Valčiukaitė.

Jos porininkė D.Vištartaitė jau žino olimpinių žaidynių skonį – 2012 m. Londone dar kaip vienvietininkė ji užėmė 8-ąją vietą. 

„Patirtis varžybose lemia labai daug. Olimpinės žaidynės – išskirtinis renginys. Ten per 7 minutes reikės parodyti, ko kartu išmokome per 4 metus ir kokį bagažą sukaupėme. Manau, Donatos tikslai yra kur kas aukštesni nei Londone, o aš kaip debiutantė stengsiuosi neatsilikti, nes mūsų komandai yra keliami aukščiausi tikslai“, – užbaigė M.Valčiukaitė.

Pasaulio čempionate Nyderlanduose kelialapius į Olimpines žaidynes iškovos po 11 vyrų ir moterų dviviečių valčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius