-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Startai dėl pramogos – R.Meilutytė ir A.Šidlauskas smagiai praleido rytą

Jau iškovoję po bronzos medalį Europos plaukimo čempionate Romoje, Rūta Meilutytė ir Andrius Šidlauskas pirmadienį šoko į varžybas rungtyse, kuriose jaučiasi labiau smagiai nei tvirtai.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr.

Rūta Meilutytė 9 val. ryto Italijos laiku šoko į 50 m laisvuoju stiliumi varžybas.

Tai nėra ir niekada nebuvo 25 metų kaunietės stipriausia rungtis, nors jai ir priklauso Lietuvos rekordas (25,04 sek.). Šįkart Europos čempionate Romoje mūsų šalies plaukikė norėjo repeticijos.

„Tai toks treniruotės plaukimas. Neturėjau tikslų, o labiau norėjau prasijudinti ir palaikyti tonusą prieš rytojų“, – sakė R.Meilutytė, antradienį pradėsianti kovą 50 m krūtine varžybose.

Nuplaukusi per 26,38 sek. Rūta buvo 31-a tarp 39 finišavusių plaukikių ir į pusfinalį nepateko. Greičiausiai plaukė Švedijos plaukimo žvaigždė Sarah Sjoestroem (24,50 sek.).

Rezultatas nenuvylė R.Meilutytės, kuri pasakojo, kad ir per treniruotes, lyginant su stipriausia savo rungtimi, tik apie 30 proc. skiria laisvajam stiliui, o plaukimui krūtine – 70 proc.

„Labiau maloni rungtis, paįvairina visą paletę. Taip kartais galima išeiti iš monotoniškumo, – kalbėjo R.Meilutytė apie laisvąjį plaukimo stilių. – Nėra labai svarbi rungtis, kaip yra buvę anksčiau, bet prasiblaškymui tinka – kai plaukiu brasu (krūtine) matau tas pačias merginas, o čia jau kita aplinka, kitos varžovės – padeda atsinaujinti prieš kitus startus krūtine.“

Šeštadienį pradžiuginusi Lietuvą ir save bronzos medaliu 100 m krūtine finale, R.Meilutytė rengiasi 50 m sprintui, kuriame irgi turi rimtų ambicijų. Birželį pasaulio čempionate Vengrijoje būtent 50 krūtine ji laimėjo auksą, Budapešte aplenkusi šios rungties pasaulio rekordininkę Benedettą Pilato.

R.Meilutytė džiaugėsi, kad diena po 100 m finalo buvo rami. „Pavyko gerai pailsėti. Buvo rami diena, pavalgiau, pamiegojau“, – sakė ji.

Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Rūta Meilutytė
Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Rūta Meilutytė

Pirmadienio rytą 50 m krūtine atranką vyrų varžybose pradėjo Andrius Šidlauskas.

Įveikęs nuotolį per 27,52 sek. jis įplaukė į pusfinalį dvyliktuoju rezultatu.

„Atėjau į startą linksmas, nes pačios sunkiausios distancijos jau įveiktos, o tai man labiau pramoginė rungtis, – sakė A.Šidlauskas. – Tai nėra pagrindinė rungtis, bet plaukiu ją dėl savęs, kad praleisčiau dieną turiningai.

Neblogas rezultatas. Kaip po sunkios nakties, kai buvo dviprasmiškos emocijos, šiandien atėjau linksmas. Pusfinalyje gal bus geriau – vis tiek jautiesi galingesnis tvirtesnis. Labiau išsijudinęs antroje dienos pusėje.“

A.Šidlauskas teigė, kad ryte dar jautėsi nuovargis po 200 m krūtine finalo, kuriame jis finišavo penktas.

„Masažistė pačiupinėjo mano bicepsus, sakė, jog kaip akmuo – neatsileidžia, – pasakojo plaukikas, pirmadienį startavęs jau septintą kartą šiame čempionate. – Tad dėjome taures, niekas nepadėjo. Bandysime spręsti šią problemą, nes dar liko pusfinalis, gal pateksiu ir į finalą, o paskutinę čempionato dieną dar plauksiu estafetėje peteliške.“

Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Andrius Šidlauskas
Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Andrius Šidlauskas

Iškovojęs pirmąjį karjeroje Europos čempionato medalį – bronzą 100 m krūtine – jis turėjo laiko apmąstyti ir įspūdingą plaukimą 200 m, kai įpusėjus distancijai ėjo Europos čempionatui rekordiniu greičiu ir pirmavo.

„Žinoma, norėjau ir 200 m laimėti medalį, bet iš didelio noro pernelyg susivariau per pirmuosius 100 metrų. Tai jau buvo nebe mano plaukimas, nugalėjo troškimas siekti medalio. Jėgų išsidėstymas nebuvo man būdingas, nors kartais nežinai, kada ateina tavo diena – gali ir taip stipriai pradėjęs tobulai pabaigti, – kalbėjo A.Šidlauskas, sekmadienį finale plaukęs per 2 min. 10,45 sek. – Komandos draugai ir treneris sakė, kad arena net užtilo įpusėjus distancijai. Tačiau, kai pamatė, kad po truputį „skęstu“, ir italas mane vejasi, tribūnos atsigavo, pradėjo rėkauti. Džiugu ir už italą (33 metų Luca Pizzini) – jis veteranas, jam geras stimulas kova dėl medalio.

Europos plaukimo rezultatai 200 m krūtine vyrų finale
Europos plaukimo rezultatai 200 m krūtine vyrų finale

Aš čempionate visų savo lūkesčių neįvykdžiau, bet džiaugiuosi, kad abiejose rungtyse pasiekiau sezono geriausius rezultatus – dėl to esu laimingas. Aišku, labai džiaugiuosi, kad pasinaudojau proga ir iškovojau medalį.“

Kitas pirmadienį 50 m krūtine startavęs lietuvis Aleksas Savickas liko nusivylęs savo plaukimu – finišavęs per 29,55 sek. jis buvo 43-ias tarp 48 plaukikų.

Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Aleksas Savickas
Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Aleksas Savickas

Greičiausiai sprinto krūtine rungtyje plaukė keturi italai, o tarp jų greičiausias buvo 100 m čempionas Nicolo Martinenghi – 26,71 sek.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius