-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Alekna J.Jefimovos atvejį vadina politiniu: „Turėjo būti pašalinta visa Rusijos komanda“

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) ir Sporto arbitražo teismo (CAS) priimtas sprendimas dėl Julijos Jefimovos nuvylė daugelį pasaulio sporto autoritetų. Vienas tokių – du kartus olimpinis čempionas Virgilijus Alekna.
Virgilijus Alekna 2012 m. Londono žaidynės
Virgilijus Alekna 2012 m. Londono žaidynės / Alfredo Pliadžio nuotr.

Legendinio disko metiko nuomone, toks sprendimas neteisingas, o visa ši istorija – „neskani“.

„Taigi Julijai Jefimovai visgi leista startuoti olimpinėse žaidynėse. Buvo apmaudu stebėti, kaip per žaidynių atidarymą greta švarių sportininkų žygiavo ir tie, kurie ilgą laiką sukčiavo. Visa ši istorija su Rusijos atletais kuo toliau, tuo labiau darosi neskani. Kai tokie sprendimai priimami likus vos kelioms valandoms iki žaidynių, tai panašėja į politinius žaidimus, ar sprendimus, priimamus po stalu, – socialiniame tinkle rašė V.Alekna.

– Kaip tokioje situacijoje turėtų jaustis sąžiningi sportininkai, kurie keturis metus ruošėsi olimpiadai, o dabar kaip lygūs su lygiais turės varžytis su dopingo pripumpuotais atletais?

Manau, kad iš žaidynių turėjo būti pašalinta visa Rusijos komanda, o ne atskiri sportininkai. Dabar vis sunkiau suprasti, pagal kokius principus vieni buvo įleisti į Braziliją, o kitiems užtrenkė duris. Tokia bausmė būtų buvusi pelnyta, nes Rusija pažeidinėjo sąžiningo sporto taisykles valstybiniu lygiu.

Aš visuomet pasisakiau už švarų ir sąžiningą sportą. Linkiu visiems Lietuvos olimpiečiams sėkmingų startų ir tikiu, kad šie pastarųjų dienų įvykiai jiems taps dar didesne motyvacija pasirodyti kuo geriau ir nurungti nesąžiningus sportininkus. Už pergales! Už Lietuvą!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius