Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Vilnius lieka be baseinų – pradedamas griauti Lazdynų baseinas

Lietuvos sostinėje sportininkai nebeturi, kur treniruotis baseinuose. Pirmadienį duris užvėrė ir griauti pradedamas didžiausias baseinas Lazdynuose. Tai reiškia, kad bent devynis mėnesius Vilniuje nebus kur sportuoti aukšto meistriškumo sportininkams.
Lazdynų baseinas
Lazdynų baseinas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Nors anksčiau buvo žadėta, kad Lazdynų baseinas veiks tol, kol Fabijoniškėse duris atvers naujas 25 metrų ilgio baseinas, tačiau pažadai liko pažadais.

Fabijoniškėse statybų pradžios procesai užsitęsė, o naujasis 25 metrų baseinas duris turėtų atverti tik maždaug po 9 mėnesių – atidarymas turėtų įvykti 2018 metų vasario 16 arba kovo 11 dieną.

Lazdynų baseinas neveiks dar ilgiau – planuojamos pusantrų metų statybos, kainuosiančios 19–22 mln. eurų.

Paskutinės 50 metrų ilgio Lazdynų baseine rengtos varžybos – praėjusį savaitgalį vykęs pasaulio penkiakovės taurės finalas. Jau anksčiau buvo skelbta, kad po šių varžybų su avarinės būklės baseinu teks atsisveikinti.

Lazdynų baseine įvairias treniruotes lankė apie 600 vaikų (neskaičiuojant penkiakovininkų ir povandeninio plaukimo mėgėjų), ten dirbo trys dešimtys trenerių.

18 mėnesių yra optimistinis laikotarpis – jis sunkiai tikėtinas, ypač prisimenant kitų sporto bazių statybų istoriją.

„18 mėnesių yra optimistinis laikotarpis – jis sunkiai tikėtinas, ypač prisimenant kitų sporto bazių statybų istoriją. Visa tai sunku vertinti. Iš vienos pusės, norisi tikėti pažadais, mes tikrai galime pakentėti dėl didesnio gėrio. Tačiau, ar pažadai bus išpildyti, paaiškės vėliau“, – atsargiai savivaldybės planus dėl Lazdyno baseino vertina Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Emilis Vaitkaitis.

Lazdynų baseino statybų terminas – nuo 18 iki 36 mėnesių, o tai reiškia, jog 50 metrų baseino durys atsivers 2019 metais.

Vilniaus miesto vadovai anksčiau pažadėjo paskirstyti sportininkus į baseiną Skroblų gatvėje, suteikti sąlygas važinėti į treniruotes Elektrėnų ir Širvintų baseinuose, taip pat vedamos derybos dėl galimybių lankytis komerciniuose „Impuls“ sporto kompleksuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius