Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Baltic Challenge Cup“ finiše lietuviai palaužė Latvijos ledo ritulininkus

Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė pergalingai baigė „Baltic Challenge Cup“ turnyrą. Paskutinėse rungtynėse Kaune ledo rūmuose Lietuvos rinktinė 5:3 palaužė Latvijos studentų rinktinę.
Lietuvos ledo ritulio rinktinė
Lietuvos ledo ritulio rinktinė / Hockey.lt nuotr.

Ši pergalė leido lietuviams turnyre užimti trečiąją poziciją.

Lietuvos rinktinei pavyko itin sėkmingai pradėti šias rungtynes ir pirmoje kėlinio dalyje įgyti dviejų įvarčių pranašumą.

Į varžovų vartus rungtynių pradžioje tiksliai iššovė Markas Kaleinikovas (04:17, rez. perd. Martynas Grinius), o Aivaras Bendžius dviguboje daugumoje metimu iš arti padvigubino savo komandos pranašumą (06:39, rez. perd. Paulius Gintautas).

Kėlinio pabaigoje puikų individualų reidą surengė Eimantas Noreika, kuris daugumoje įveikęs kelis varžovų gynėjus tiksliu metimu į vartų viršų trečią kartą rungtynėse privertė varžovus traukti ritulį iš savo vartų (15:28).

Kėlinio pabaigoje įvartis krito ir į Lietuvos rinktinės vartus. Po Aleksandro Biskinio atlikto metimo ir rikošeto ritulys suspurdėjo Elvino Karlos ginamų vartų tinkle (17:01, rez. Denisas Vilmanis, Gustavas Bergas).

Latviams antrajame kėlinyje pavyko pelnyti antrąjį savo įvartį po Gustavo Krūminio tikslaus metimo (Danielis Gontaras, Kristapas Milleris). Visgi, M. Kaleinikovas dar vienu neatremiamu metimu sugrąžino Lietuvai dviženklį pranašumą (35:55, rez. perd. M. Grinius).

Hockey.lt nuotr./Lietuvos ledo ritulio rinktinė
Hockey.lt nuotr./Lietuvos ledo ritulio rinktinė

Trečiajame kėlinyje latviai dar kartą priartėjo iki vieno įvarčio. Šį kartą įvartį pelnė Rudolfas Brikmanis (49:14, rez. perd. D. Gontaras, G. Krūminis). Visgi, lietuviams ir vėl pavyko surengti savo atsaką, kai kelis žaidėjus pritraukęs Paulius Gintautas paliko ritulį Ugniui Čižui, kuris pasiuntė ritulį vartininkui tarp kojų (51:23, rez. perd. P. Gintautas).

Kiek vėliau latviai ne kartą vartininką keitė šeštuoju aikštės žaidėju, bet įvarčio per likusį laiką nepelnė nė viena komanda.

VIDEO: Lietuva – Latvija rungtynių epizodai

Lietuvos rinktinės treneris Ronas Pasco pasidžiaugė pergale pabrėždamas, jog tai puikus nuopelnas už sunkų darbą viso turnyro metu.

„Esu laimingas dėl savo vaikinų – šiandien ir vėl puikiai kovėmės, kaip ir visų trijų rungtynių metu, todėl labai smagu pamatyti, kad jie už savo darbą gavo atlygį. Rungtynes pradėjome labai gerai, su pozityvia energija, išnaudojome savo progas. Antrajame kėlinyje kiek praradome žaidimo kontrolę, bet lemiamame kėlinyje vėl atgijome ir tai ypač buvo matoma paskutinių dešimties minučių metu“, – kalbėjo treneris.

VIDEO: Žaidėjų ir trenerio komentarai

Komandos puolėjo Martyno Griniaus teigimu, lietuviai galėjo laimėti visas tris rungtynes.

„Paskutinė pergalė labai smagi, malonu užbaigti turnyrą pergalingai. Visas tris rungtynes galėjome laimėti, bet mums anksčiau kažko pritrūkdavo lemiamu metu, nepavykdavo pelnyti įvarčių. Šis turnyras buvo geras pasiruošimas prieš pasaulio čempionatą“, – pasisakė du rezultatyvius perdavimus atlikęs puolėjas.

Jo kolega puolime Ugnius Čižas pasidžiaugė tuo, jog šiandien pavyko parodyti geriausią žaidimą viso turnyro metu.

„Mūsų pasirodymas buvo visai neblogas, visose rungtynėse kovėmės iki galo dėl pergalių ir atidavėme nemažai jėgų. Šiandien mes atrodėme geriausiai iš visų dienų, kas tokiame turnyre tikrai neįprasta. Džiaugiuosi už komandą, gerai žaidėme, vykdėme trenerių planą – gavosi geras turnyras“, – kalbėjo šiandien kapitono pareigose Nerijų Ališauską pavadavęs puolėjas.

„Baltic Challenge Cup“ turnyrą laimėjo Lenkija, iškovojusi visas tris pergales.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius