-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dailiojo čiuožimo legenda Jevgenijus Pliuščenka gruodį grįžta į didįjį sportą: „Pasiilgau pergalių skonio“

Vienas garsiausių visų laikų dailiojo čiuožimo atstovų rusas Jevgenijus Pliuščenka rengiasi sugrįžimui į tarptautinę varžybų areną. Rusijos žiniasklaidai čiuožėjas atskleidė, kad jau parengė naujas programas ir gruodį dalyvaus Rusijos dailiojo čiuožimo čempionate. Sėkmės atveju jis bus įtrauktas į Rusijos rinktinę ir varžysis Europos bei pasaulio pirmenybėse.
Jevgenijus Pliuščenka
Jevgenijus Pliuščenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Paskutinį kartą J.Pliuščenka varžėsi 2010-ųjų Vankuverio olimpinėse žaidynėse ir ten iškovojo daug diskusijų čiuožimo pasaulyje sukėlusį sidabro medalį. Netrukus po to vykusiame pasaulio čempionate Rusijos žvaigždė nedalyvavo motyvuodamas tuo, kad patyrė kelio traumą. Pasaulio čempionato metu J.Pliuščnka šoko komerciniame projekte „Ledo karaliai“, todėl Tarptautinė čiuožimo sąjunga ISU metams nušalino atletą nuo visų ISU tarptautinių varžybų.

Nuo to laiko Rusijos dailiojo čiuožimo meistras čiuožė tik šou pasirodymuose, o šių metų birželį jam buvo operuotas kelio meniskas. Gydymas užtruko vos kelias savaites ir J.Pliuščenka ėmė rengtis savo sugrįžimui į didįjį sportą.

„Dabar aš rengiuosi Rusijos nacionalinėms pirmenybėms. Laisvąją programą atliksiu pagal Edvino Martono „Mulen Ružo“ kūrinio versiją. Kol kas nieko negaliu papasakoti apie savo trumpąjį šokį, tik pasakysiu, kad jo muzika yra labai jausminga ir įdomi“, – sakė J.Pliuščenka.

Jaunųjų Rusijos čiuožimo talentų konkurentu tapsiantis J.Pliuščenka kovos dėl aukščiausių vietų šalies čempionate. Beveik niekas neabejoja, kad šiam čiuožėjui pavyks iškovoti teisę čiuožti svarbiausiuose metų startuose – Europos ir planetos pirmenybėse.

„Rusijos čempionatas vyks Saranske gruodžio mėnesį. Jeigu viskas susiklostys sėkmingai, būsiu Rusijos rinktinės narys ir jau galėsiu ruoštis Europos čempionatui Šefilde bei pasaulio čempionatui Nicoje. Žinau, kad būsiu stiprus konkurentas savo varžovams. Ilgiuosi varžybų ir pergalių skonio“, – teigė čiuožėjas.

Tuo pačiu jis pasidalijo savo mintimis apie šį savaitgalį Maskvoje vykusį šeštąjį „Grand Prix“ etapą, savo naujuosius konkurentus, o 14-metę rusę Elizavetą Tuktamishevą pavadino genialia čiuožėja.

– Ką galite pasakyti apie vyrų pasirodymus? Kas jus sužavėjo?

– Likau sužavėtas trumpąja amerikiečio Jeremy Abbotto programa. Tai buvo kažkas ypatingo. Iš tikrųjų, visų pirmąsias keturias vietas užėmusių čiuožėjų pasirodymai buvo puikūs. Kai kurie jų darė nedideles klaidas laisvajame šokyje, bet, manau, sezonas tik prasidėjo ir tikrasis čiuožėjų pajėgumas pasirodys svarbiausiuose startuose.

– Pirmąją vietą vyrų varžybose iškovojo 16-metis japonas Yuzuru Hanyu. Tai jus nustebino?

– Jis šio tikslo siekė ilgą laiką. Kartais jam trūksta stabilumo, tačiau taip yra dėl jo jauno amžiaus. Jis tapo konkurentu visiems geriausiems čiuožėjams, taip pat ir man. Įsivaizduokite, treniruotėse jis jau atlieka dviejų keturgubų šuolių kaskadą – Salchovą ir Tulupą. Kartu su juo čiuožiau per vieną iš šou pasirodymų Japonijoje. Yuzuri treniruoja legendinis Rusijos čiuožėjas Igoris Bobrinas ir aš manau, kad jo pergalė Maskvoje buvo logiška.

– Jūsų trenerio Aleksejaus Mišino komandoje treniruojasi ir keturiolikmetė Elizaveta Tuktamisheva, kuri iškovojo du aukso medalius „Grand Prix“ etapuose ir čiuoš „Grand Prix“ finale. Kokia yra jūsų nuomonė apie šią sensacija pavadintą čiuožėją?

– Ji yra geniali! Dabar svarbiausia jos neišaukštinti. Žinote, tas populiarumas, nauji draugai ir pan. bus rimtas išbandymas šiai merginai. Tėvai, treneriai ir kiti suaugusieji turi parodyti jai teisingą gyvenimo kelią. Aš žinau, kaip tai yra svarbu. Elizaveta yra didžiausia Rusijos dailiojo čiuožimo viltis. Esu tikras, kad ji užlips ant pakylos Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse. Tai sakau, nes žinau, kaip sunkiai ji dirba. Iki to laiko jai pavyks atlikti tokius šuolius, kokių jos konkurentės nesugebės.

– Kaip jūs vertinate kitą savo komandos draugą ir Rusijos talentą Artūrą Gačinskį?

– Sezono pradžia jam klostosi sunkiai. Kažkas yra negerai. Galbūt tai psichologinės problemos. Po pasaulio čempionato Maskvoje, kuriame Artūras laimėjo bronzą, jis sulaukė labai daug spaudimo ir tai jį paveikė. Bet kuriuo atveju, jis labai sunkiai dirba, turi puikią specialistų komandą ir iš šios duobės išlips.

2010-ųjų J.Pliuščenkos laisvoji programa olimpinėse žaidynėse:

VIDEO: Evgeni Plushenko EC-2010 free program

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius