Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išskirtinis atvejis – pasaulio čempionų Prancūzijos šokėjų ant ledo poroje visų žvilgsniai krypsta į vyrą

Pirmieji aukso medalius pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate iškovojo Prancūzijos šokėjai ant ledo Gabriella Papadakis ir Guillaume Cizeronas. Bostone žiūrovai išvydo fantastišką čempionų pasirodymą. Dar prieš pusmetį prancūzai išgyveno tragišką sukrėtimą, bet sugebėjo grįžti ant ledo ir apginti titulą.
G.Cizeronas ir G.Papadakis apgynė čempionų titulą
G.Cizeronas ir G.Papadakis apgynė čempionų titulą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

20-ties Gabriella Papadakis ir 21-erių Guillaume Cizeronas užkariavo milijonų gerbėjų širdis visame pasaulyje. Net ir tų, kurie pernelyg nesidomi dailiuoju čiuožimu. Prancūzijos šokėjai ant ledo Bostone vykstančiame pasaulio čempionate iškovojo aukso medalius. Čempionų titulą prancūzai apgynė antrus metus iš eilės.

Prancūzijos čiuožėjus ekspertai vadina talentingiausia visų laikų šokėjų ant ledo pora. Jos pasirodymus apibūdina baletu, teatru, jie dvelkia išskirtiniu plastiškumu, elegancija ir lengvumu.

Bet šioje poroje yra dar vienas įdomus aspektas. Tai išskirtinis Guillaume Cizerono čiuožimas. Varžybų komentatoriai ir gerbėjai neslepia negalintys atitraukti nuo jo akių. Plastika, išraiškingumu ir neįtikėtina technika G.Cizeronas užburia visus. Tai nereiškia, kad jo partnerė Gabriella lieka šešėlyje. Šokti poroje su tokiu išraiškingu partneriu – nelengva užduotis, tačiau prancūzė su ja puikiai susidoroja. Ji niekuo nesusileidžia savo partneriui – Gabriella lygiai tokia pati elegantiška, tikra profesionalė.

Negalima nepastebėti ir ypatingos chemijos tarp šių dviejų jaunų ledo meistrų. Jie puikiai papildo vienas kitą. Kartu šie prancūzai nuo devynerių, vienas kitą puikiai pažįsta ir yra puikūs draugai.

„Ant ledo mes esame kaip vienas žmogus. Vienas kitam jaučiame ypatingą ryšį“, – tikino G.Cizeronas.

VIDEO: G.Papadakis ir G.Cizerono laisvoji programa

Šiurpi trauma karjeros nesužlugdė

Pora išgyveno labai sunkų sezoną. Rugpjūčio mėnesį Gabriella per treniruotę krito ant galvos ir patyrė stiprų smegenų sukrėtimą. Medikai negalėjo pasakyti, ar ši graikiškų šaknų turinti čiuožėja apskritai galės čiuožti, tačiau duetas po sunkių treniruočių grįžo į tarptautinę areną ir tęsia savo įspūdingą karjerą.

Laisvojoje programoje G.Papadakis ir G.Cizeronas užtikrintai įveikė visus konkurentus. Iš viso ši Prancūzijos ledo pora surinko 194,46 balus.

„Tokių aukštų įvertinimų net nesitikėjome. Mums pavyko šį vakarą atiduoti ant ledo geriausia, ką galime. Nutilus muzikai, prireikė kelių minučių suvokti, ką mums pavyko pasiekti. Iki šiol negaliu patikėti. Norėčiau sustabdyti šią akimirką ir ilgai tuo mėgautis“, – savo įspūdžiais dalijosi G.Papadakis.

Sidabro ir bronzos medalius šokių ant ledo varžybose iškovojo amerikiečiai. Antrąją vietą laimėjo brolis ir sesuo Maia Shibutani ir Alexas Šibutani. Jų karjera klostosi labai permainingai. Kai 2010-aisiais amerikiečiai debiutavo pasaulio čempionate, iškart įsiveržė į lyderių gretas ir pasidabino bronzos medaliais. Bet nuo to laiko ši pora vis likdavo savo konkurentų šešėlyje ir ant podiumo sugrįžo po šešerių metų pertraukos.

VIDEO: M.Šibutani ir A.Šibutani laisvoji programa

Bronza atiteko karjerą šokiuose ant ledo baigusio Deivido Stagniūno sužadėtinei Madison Chock ir Evanui Batesui.

Galutinė šokių ant ledo rikiuotė
Galutinė šokių ant ledo rikiuotė

Šį vakarą pirmą kartą Lietuvos istorijoje pasaulio čempionato sportinių šokių varžybose debiutuos Goda Butkutė ir Nikita Jermolajevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius