Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunimo olimpiniame festivalyje pagerintas dar vienas asmeninis rezultatas

Penktadienį Vuokatyje (Suomija) baigiasi beveik savaitę trukęs Europos jaunimo žiemos olimpinis festivalis. Paskutiniąją festivalio dieną greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovė Gabija Astrauskaitę pagerino dar vieną asmeninį rezultatą, praneša Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK).
Gabija Astrauskaitė (antra iš kairės)
Gabija Astrauskaitė (antra iš kairės) / Matti Leinonen nuotr.

Paskutinę dieną į 1000 m greitojo čiuožimo trumpuoju taku trasą stojo Gabija Astrauskaitė ir Kotryna Sokolovskytė. Trečioje atrankos grupėje K. Sokolovskytė distanciją įveikė per 1 min. 49,249 sek. Bendroje įskaitoje ji užėmė 23 vietą.

Ketvirtoje atrankos grupėje G. Astrauskaitė finišavo per 1 min. 38,957 sek. ir pateko į ketvirtfinalį. Sportininkė beveik 3 sek. pagerino asmeninį rezultatą. Tai – jau antrasis toks sportininkės pasiekimas šiose varžybose. Antradienį vykusiose 500 m lenktynėse G. Astrauskaitė beveik 1 sek. pagerino asmeninį rezultatą (47,859 sek.).

Pirmoje ketvirtfinalio grupėje lietuvė distanciją įveikė per 1 min. 43,829 sek. ir grupėje finišavo penktą. Bendroje įskaitoje G. Astrauskaitė užėmė 17 vietą. Iš viso varžybose dalyvavo 29 sportininkės.

„Tikrai džiaugiuosi tuo, kaip pavyko pasirodyti 500 ir 1000 m distancijose. Tai reiškia, kad judu į priekį. Manau, galėjau geriau startuoti ir pirmojoje 1500 m trasoje, bet esu patenkinta. Man patiko varžytis su vyresnėmis merginomis, jos turi daugiau patirties, priverčia pasitempti, galėjau iš jų pasimokyti“, – sakė G. Astrauskaitė.

Matti Leinonen nuotr./Vuokatis
Matti Leinonen nuotr./Vuokatis

15-metės lietuvės buvo vienos jauniausių varžybų dalyvių, didžioji dalis varžovių – metais ar keliais vyresnės.

„Pagerintas asmeninis rekordas tikrai yra žingsnis į priekį. Apskritai šios varžybos mums neįprastos, prieš šią distanciją turėjome dviejų dienų pertrauką, kai negalėjome treniruotis ant ledo. Žinoma, visoms sąlygos vienodos, tačiau ir šiandien matėsi, kad tai sportininkams atsiliepė: buvo daug baudų, griuvimų, netikėtų rezultatų“, – kalbėjo sportininkių trenerė Virginija Vilčinskaitė-Ogulevičienė.

Pirmos varžybos karjeroje

Paskutiniai į trasą stojo slidininkai. Jaunieji sportininkai dalyvavo mišrios estafetės 4×5 km klasikiniu ir laisvuoju stiliumi rungtyje.

Olimpietė Eglė Savickaitė, Rūta Žemaitytė, Kasparas Misiūnas ir Ernestas Tretjakovas mišrios estafetės varžybose dalyvavo pirmą kartą karjeroje. Lietuviai trasą įveikė per 1 val. 11 min. 4,8 sek. ir užėmė 17 vietą iš tiek pat dalyvavusių komandų.

Nuo nugalėtojais tapusių švedų sportininkai atsiliko 15 min. 37 sek.

„Reikia pripažinti, kad nebuvo šalių, su kurių komandomis šiandien būtume galėję pasivaržyti. Tikrai galime pasidžiaugti, kad turėjome komandą ir galėjome dalyvauti, tačiau dar reikia pasitreniruoti.

Per penkias dienas turėjome keturis startus, grafikas buvo intensyvus. Vakar Eglė neblogai pasirodė sprinto laisvuoju stiliumi lenktynėse užėmusi 35 vietą. Kėlėme tikslą patekti į 30-tuką, trūko nedaug.

Manau, sportininkai padarė, ką galėjo. Džiaugiuosi, kad galėjo dalyvauti, pasisemti svarbios patirties, Rūtai ir Kasparui tai buvo pirmos tokio lygio varžybos“, – sakė slidininkų treneris Algis Drusys.

LTOK nuotr./R. Žeimytė, E. Savickaitė, treneris A. Drusys, E. Tretjakovas ir K. Misiūnas.
LTOK nuotr./R. Žeimytė, E. Savickaitė, treneris A. Drusys, E. Tretjakovas ir K. Misiūnas.

Iš viso Lietuvai festivalyje atstovavo 15 atletų: biatlonininkai Domas Jankauskas, Lukrecija Daugirdaitė ir Viktorija Kapancova, dailiojo čiuožimo atstovė Jogailė Aglinskytė, kalnų slidininkai Oskaras Karlavičius, Nikolajus Navitskas bei Gabija Šinkūnaitė, greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovės Gabija Astrauskaitė ir Kotryna Sokolovskytė, slidininkai K. Misiūnas, E. Tretjakovas, E. Savickaitė, R. Žemaitytė, snieglentininkai Lukas Putys-Gallagheris ir Patricija Ivanovaitė.

Aukščiausią – devintąją – vietą tarp lietuvių užėmė čiuožėja J.Aglinskytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius