Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

K.Valijevos trenerė kirto atgal: „Tie, kas vakar šypsojosi, šiandien puolė lyg šakalai“

Dėmesio centre Pekino žiemos olimpiadoje atsidūrusi Eteri Tutberidzė – Rusijos dailiojo čiuožimo karalienė, garsėjanti ne tik savo talentais, bet ir itin griežtais treniravimo metodais – atsikirto kritikams.
Eteri Tutberidzė ir Kamila Valijeva
Eteri Tutberidzė ir Kamila Valijeva / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Per žaidynes tylėjusi 47-erių dailiojo čiuožimo specialistė, treniruojanti ir 15-metę Kamilą Valijevą, savo mintis išdėstė instragrame.

„K.Valijeva – olimpinė čempionė komandinėje rungtyje, mūsų žvaigždė“, – rašė E.Tutberidzė.

15min primena, kad daugiausia kritikos E.Tutberidzė sulaukė dėl savo reakcijos po nesėkmingo K.Valijevos pasirodymo laisvojoje programoje, kai kaltinimų dopingo vartojimu prispausta 15-metė krito ant ledo ir liko be medalio – ketvirta, bet sportininkei liejant ašaras trenerė ją ne guodė, o apibėrė klausimais: „kodėl pasidavei, kodėl nekovojai?“

„Buvo šiurpu tai matyti. Užuot sulaukusi palaikymo, pagalbos, ji sulaukė baisaus šaltumo“, – kritiškai į minėtą epizodą reagavo net Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas Thomas Bachas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Trenerė Eteri Tutberidzė ir Kamila Valijeva
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Trenerė Eteri Tutberidzė ir Kamila Valijeva

„Ji – labai trapi, bet kartu – ir labai stipri sportininkė. Išbandymas, kuris ją užgriuvo – visa komanda jį turėjo išgyventi drauge“, – įrašą instagrame tęsė E.Tutberidzė.

„Tokios situacijos yra labai informatyvios – tie, kurie vakar dar šypsojosi, šiandien paliko tribūnas, demonstratyviai ignoravo ir lyg šakalai puolė, siūlydami vis kitas bausmes. Tuo geriau mums – tiesa parodė jų veidus“, – pridūrė griežtumu garsėjanti Rusijos dailiojo čiuožimo talentų kalvė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Anna Ščerbakova
AFP/„Scanpix“ nuotr./Anna Ščerbakova

Jos auklėtinės moterų asmeninės varžybose olimpiadoje vėl laimėjo auksą ir sidabrą. Čempione tapo 17-metė Anna Ščerbakova, o vicečempione – bendraamžė Aleksandra Trusova.

Prieš ketverius metus Pjongčango žaidynėse auksu džiaugėsi tuomet vos 15 metų Alina Zagitova ir 18-metė Jevgenija Medvedeva. Šiemet jos net nedalyvavo žaidynėse, o E.Tutberidzė ne pirmą sykį kritikuojama dėl itin trumpų savo sportininkių karjerų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kamila Valijeva
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kamila Valijeva

Porų varžybose Pekine sidabrą dar iškovojo E.Tutberidzės mokyklai priklausantys Jevgenija Tarasova su Vladimiru Morozovu, asmeninėje vyrų rungtyje Morisas Kvitelašvilis buvo 10-as, o E.Tutberidzės dukra Diana Davis kartu su Glebu Smolkinu liko 14-ti šokių ant ledo varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius