Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kritę po „bevardžių suomių“ kojomis rusai siunta: tai didžiausia katastrofa istorijoje

Rusija tikėjosi, kad Slovakijoje pagaliau išsipildys svajonės. Iš superžvaigždžių sulipdyta ledo ritulio rinktinė, kuri sutartinai vadinama geriausia per pastaruosius dešimtmečius, krito pasaulio čempionato pusfinalyje. Krito po „vidutiniokų suomių“ kojomis – ir tai Rusijos žiniasklaida pavadino tikrų tikriausia katastrofa.
Rusija – Suomija
Rusija – Suomija / „Scanpix“ nuotr.

Primename, kad suomiai laimėjo rungtynes 1:0 ir finale kausis su Kanados rinktine. Rusai su čekais kovos dėl bronzos.

„Abi komandos žaidė puikiai, suomiams tiesiog pasisekė. Rusai turėjo apie 15 tikrų progų, kurias buvo galima lengvai realizuoti“, – parašė „New York Times“ žurnalistė Julie Rovenheimer.

„Tai, kad rusai pralaimėjo su tokiomis žvaigždėmis – tikra nesėkmė. Bet jie lieka labai stipria komanda. O suomių įvartį galima pavadinti kvailu atsitiktinumu“, – pridūrė žurnalistė.

VIDEO: Pasaulio ledo ritulio čempionato pusfinalis: Suomija – Rusija

Tuo metu Rusijos žiniasklaida liejo apmaudą.

„Košmaras“ – taip antraštėje šį pusfinalio rezultatą apibūdino Sport-express.ru, vienas didžiausių Rusijos sporto tinklalapių.

„Liūdna. Tai buvo geriausia Rusijos rinktinė XXI amžiuje. Bet ji suklupo žaisdama prieš vidutiniokus, žaidžiančius primityvų, bet tam tikromis aplinkybėmis veiksmingą ledo ritulį“, – parašė Sport-express.ru.

„Scanpix“ nuotr./Rusija – Suomija
„Scanpix“ nuotr./Rusija – Suomija

„Įvartis, kuris Rusijai sukėlė skausmą. Tokio fiasko nesitikėjo niekas“, – taip savo apžvalgą pavadino Championat.com apžvalgininkas Levas Lukinas.

„Tai buvo nervų ir charakterio rungtynės, kantrybės ir valios išbandymas. Estetams buvo nuobodu, bet svarbiausiuose etapuose tokios rungtynės ir būna“, – rašė L.Lukinas.

„Kažkas pasakys, kad suomiai žaidė anti ledo ritulį. Bet ko jūs tikėjotės iš šios komandos? Kad jie plikais kardais puls prieš geriausiai čempionate atakuojančias pajėgas? Žinoma, ne“.

„Kai varžovai visas jėgas skiria tavo atakų griovimui, sunku parodyti kažką gražaus ir kūrybiško, – tęsė L.Levinas. Turėjome susitaikyti ir tiesiog realizuoti savo progas. Deja, blogos nuojautos pasitvirtino“.

„Visa tai priminė Mikko Koivu įvartį 2007 m. pusfinalyje, kai mūsų vaikinai niekaip negalėjo nuginkluoti Kari Lehtoneno. Likimas vėl stovėjo šalia Suomijos rinktinės ir juokėsi iš Rusijos. Turbūt tai mūsų karma“.

„Scanpix“ nuotr./Rusija – Suomija
„Scanpix“ nuotr./Rusija – Suomija

Sovsport.ru apžvalgininkas Vladislavas Domračevas Rusijos rinktinę palygino su sumaitotu prabangiu ir galingu automobiliu, o Suomijos ledo ritulininkus apibūdino vienu žodžiu – bevardžiais.

„Niekas nebūtų patikėjęs, kad galingas mūsų puolimas nesugebės pralaužti Suomijos gynybos. Bet tai nutiko. Ledo ritulio dievai atsisakė padėti Rusijai“, – rašo jis.

„Apmaudžiausia nesėkmė Rusijos ledo ritulio istorijoje. Netgi blogiau nei Sočyje ir Vankuveryje“, – įsitikinęs Michailas Zislis, Sport-express.ru apžvalgininkas.

„Rusijos rinktinės sirgaliai niekada nepatyrė tokio šoko. Net ir dešimtojo dešimtmečio vidury, kai beveik visi mūsų NHL žaidėjai reguliariai ignoravo pasaulio čempionatus. Net ir 2000-ųjų pradžioje, kai Rusijos rinktinė su visomis savo žvaigždėmis apsijuokė namų čempionate Sankt Peterburge“, – rašo M.Zislis.

„Netgi 2004 m. čempionate Čekijoje, kai buvo iškovotos tik dvi pergalės. Netgi 2013 metais, kai ketvirtfinalyje mus išmetė vidutinio pajėgumo JAV rinktinė. Netgi pralaimėjimai kanadiečiams ir suomiams 2010 m. Vankuverio ir 2014 m. Sočio olimpinėse žaidynėse, kurie amžiams paliko gilų nusivylimą rusų širdyse, buvo mažiau skausmingi“.

„Visais šiais atvejais Rusijos rinktinė neatrodė kaip išsipildžiusi svajonė, ir tiesiog paspringdavo savo pačios problemomis turnyrų metu.

Dabartinė „svajonių komanda“ yra tikriausiai stipriausia pasaulio čempionatų istorijoje. Šį savo statusą komanda įrodinėjo ne tik suburdama superžvaigždes, bet ir puikiu žaidimu viso turnyro metu. Jos negriovė jokie vidiniai nesutarimai. Tuo 100 proc. yra tikri visi, kurie buvo šalia komandos. Bet viso to nepakako, kad įveiktume besikandžiojančią, bet kuklią Suomijos komandą“.

„Scanpix“ nuotr./Rusija – Suomija
„Scanpix“ nuotr./Rusija – Suomija

Nors dauguma Rusijos žurnalistų nuvertino Suomijos rinktinę, M.Zislis skyrė ir komplimentų.

„Tai galbūt didžiausia dvasia pasižyminti komanda pasaulio čempionatų istorijoje. Yukka Yalonenas ir jo berniukai – tikri šaunuoliai, ko gero nusipelnantys paminklo savo šalyje, tačiau mums tai ne pasiteisinimas“.

„Turime pripažinti, kad rungtynės buvo visiškai lygios. Neatrodėme geriau, kad galėtume kaltinti sėkmės trūkumą ar fantastišką suomių vartininko žaidimą. Nepamirškite, kad keliasdešimt geriausių Suomijos ledo ritulininkų dėl skirtingų priežasčių neprisijungė prie rinktinės, o pergalingą įvartį mums pelnė „Yokerit“ klubo puolėjas Marko Anttila, kuris paprastai tepatenka į ketvirtą komandos sudėtį“.

Sunaikinimas yra per silpnas žodis, kad apibūdintume savo jausmus. Katastrofa, gėda ir daugybė kitų žodžių, kurių nepraleis cenzūra.

Čia žurnalistas aprašė varganą M.Anttilos karjerą, pavadinęs jį „savamoksliu ledo ritulininku“.

„Sunaikinimas yra per silpnas žodis, kad apibūdintume savo jausmus po paskutinės sirenos. Katastrofa, gėda ir daugybė kitų žodžių, kurių nepraleis cenzūra“, – reziumavo Sport-express.ru apžvalgininkas.

„Scanpix“ nuotr./Rusija – Suomija
„Scanpix“ nuotr./Rusija – Suomija
„Scanpix“ nuotr./Rusija – Suomija
„Scanpix“ nuotr./Rusija – Suomija

Šį rezultatą M.Zislis palygino su 1976 m. SSRS rinktinės pralaimėjimu lenkams ir 1980 m. pralaimėjimu „Amerikos studentams“.

Kitas Sport-express.ru apžvalgininkas Aleksejus Ševčenko pripažįsta, kad auksas buvo minimalus šiai komandai keltas tikslas. Bet vertindamas rezultatą jis buvo nuosaikesnis.

„Vis dėlto reikia atsargiai elgtis su formuluotėmis. Tai ne gėda, o apmaudi nesėkmė. Mes pralaimėjome 0:1, o ne 0:7 ar 1:9. Turėjome šansų, bet nepasiekėme rezultato. Suomių vartininkas sužaidė gyvenimo rungtynes“.

„Kai pradėsite ramiai mąstyti, kaip tai atsitiko, gali būti, kad kaltų nerasite. Gal mes tiesiog persistengėme su savo žvaigždėmis?“, – rašo A.Ševčenko, pripažindamas, kad galbūt ne visi ledo ritulininkai, į rinktinę kviesti dėl savo pavardžių, pateisino lūkesčius.

„Bet tai tik detalės“, – konstatavo pats apžvalgininkas.

„Scanpix“ nuotr./Rusija – Suomija
„Scanpix“ nuotr./Rusija – Suomija

„Gal treneris blogai dirbo? Negalime taip sakyti. Svarbiausiuose mačuose su Šveicarija, Švedija, JAV ir Čekija atrodėme kietai, o švedai su savo žvaigždėmis apskritai buvo tiesiog pažeminti.

Kalti ledo ritulininkai? Stebėjau iš arti, kaip komanda gyvena Slovakijoje. Jokių problemų nebuvo. Dabar kalbama, kad Malkinas nesikalbėjo su Ovečkinu. Ne, ne, tai nėra priežastis, dėl kurios nepavyko.

Dabar trečia ar ketvirta vieta – nesvarbu. Turėjome imti auksą“, – užbaigė A.Ševčenko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius